Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Kdy je Den otců 2024? Vše, co potřebujete vědět!

dzień ojca 2024

Tomasz Woźniak |

Už máte připravená přání pro tatínka na jeho zvláštní den? Den otců je časem, kdy můžeme vyjádřit vděčnost a lásku našim otcům a ukázat jim, jak jsou pro nás důležití. Tato zvláštní příležitost, slavená v mnoha zemích po celém světě, je ideální příležitostí poděkovat našim otcům za jejich neustálou podporu, lásku a péči. V Polsku se Den otců slaví každý rok a stává se tak zvláštní dobou, kdy můžeme vyjádřit přání ke Dni otců, která vycházejí přímo ze srdce.

Kdy je Den otců v Polsku 2024?

V roce 2024 připadá Den otců v Polsku na neděli 23. června. Toto je zvláštní den, kdy můžete poděkovat svému otci za vše, co pro vás dělá. Den otců se v Polsku slaví od roku 1965, kdy k nám tato tradice přišla ze Spojených států. Stojí za to pamatovat si toto datum a naplánovat něco speciálního, abyste vyjádřili svou vděčnost a lásku. Nezapomeňte poslat přání nebo dárek, aby pro něj byl tento den opravdu nezapomenutelný.

Historie Dne otců

Začátek oslav ve Spojených státech

Den otců má kořeny v USA, kde se poprvé slavil 19. června 1910 ve Spokane ve státě Washington. Iniciátorkou byla Sonora Smart Dodd, která chtěla uctít svého otce Williama Smarta, veterána občanské války, který po smrti své manželky sám vychoval šest dětí. Sonora se inspirovala oslavou Dne matek. Den otců získal oficiální status v USA v roce 1972 díky prezidentovi Richardu Nixonovi.

V Polsku se Den otců začal slavit v roce 1965, kdy novinář Konrad Turowski z „Express Ilustrowany“ navrhl jeho zavedení, inspirovaný oslavami v jiných zemích. Básník Jan Sztaudynger na dotaz na datum tohoto svátku zvolil 23. červen s argumentem, že je to nejkratší noc v roce. Od té doby se v Polsku každoročně slaví Den otců a získává si stále větší oblibu.

Den otců po celém světě

Různá data v různých zemích

Den otců se slaví po celém světě, ale data se v jednotlivých zemích liší. V Polsku tento svátek připadá na 23. června, ale na jiných místech může být pohyblivý. Například v Německu připadá Den otců 39 dní po Velikonocích a v Itálii, Španělsku a Portugalsku se slaví 19. března, tedy Den svatého Patrika. Josefa. Ve Spojených státech, Velké Británii a mnoha dalších evropských zemích připadá svátek na třetí neděli v červnu.

Tradice spojené s oslavami

Tradice Dne otců se liší podle regionu. V Německu je to pracovní volno, kde otcové slaví tím, že často pijí pivo ve skupinách. Ve Spojených státech je populární grilování a sportovní aktivity s tátou. V Thajsku se otcům rozdávají květy Canna, symbolizující ochranu, a v Rusku se pořádají vojenské přehlídky. V Mexiku se rodiny účastní běhu Carrera del Dia del Padre a ve Finsku děti připravují snídani do postele svým otcům.

Jak strávit Den otců? Nápady na dárky a aktivity

Nápady na dárky

Při výběru dárku ke Dni otců zvolte personalizaci. Dárky, které si můžete přizpůsobit, dodají osobní dotek a jsou nezapomenutelné. Od jednoduchých drobností až po symboličtější dárky, je důležité, aby dárek odrážel pocity a byl jedinečný. Ať už je to první nebo další Den otců, překvapte tátu něčím, co vyjadřuje víc než pouhá slova.

Nápady na trávení času

Den otců je ideální příležitostí, jak strávit čas společně. Můžete si naplánovat outdoorové aktivity, jako je společný výlet na kole, venkovní piknik nebo návštěva lanového parku. Pro milovníky vzrušení jistě nezapomenutelný zážitek poskytne výlet do únikové místnosti nebo motokárové dráhy. Pamatujte, že nejdůležitější je trávit čas spolu, užívat si společné chvíle.

Zanechat komentář