Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Zahradní nářadí – co musíte mít? Vaši spolehliví pomocníci v krásné zahradě

Narzędzia ogrodnicze - jakie musisz mieć? Twoi niezawodni pomocnicy w pięknym ogrodzie

Tomasz Woźniak |

Každý majitel domu s domácí zahradou sní o vytvoření zelené oázy plné kvetoucích rostlin, keřů a stromů. K vychutnání takového pohledu je však nutné mít vhodné zahradnické nářadí , které umožní efektivní péči a udrží zahradu ve skvělé kondici. V tomto článku se podíváme na nejoblíbenější a nejužitečnější nářadí, které by mělo být ve výbavě každého zahrádkáře – od klasických ručních, přes elektrické, až po spalovací zařízení.

Ruční zahradnické nářadí – základ každé zahrady

Ruční zahradnické nářadí je skutečným základem každé zahradní techniky. Ačkoli se mohou zdát neokázalé ve srovnání s pokročilými zahradními stroji, tyto jednoduché ruční nástroje jsou nezbytné k provádění mnoha každodenních úkolů péče. Pojďme se blíže podívat na ty nejdůležitější z nich.

Lopata a rýč

Lopata a rýč jsou nenahraditelnými pomocníky při rytí záhonů, sázení rostlin, úklidu zahrady. Dbejte na to, aby byly vyrobeny z kvalitních materiálů, jako je odolný kov nebo masivní dřevo. Důležitá je také vhodná délka rukojeti a tvar čepele přizpůsobený výšce a síle uživatele.

Hrábě

Hrábě je nástroj nezbytný pro hrabání listí, posekané trávy a urovnávání povrchu záhonů před setím. Vyplatí se pořídit několik různých modelů - s měkkými, tenkými zuby pro listí a se silnějšími, kovovými nebo plastovými zuby pro zemní práce.

Motyka

Motyka je multifunkční nástroj, který lze použít jak pro rytí malých kousků země, tak pro kypření půdy kolem rostlin. Nejlepší jsou ty, které mají na jedné straně ostří a na druhé zuby, díky čemuž jsou univerzální.

Sekera a zahradnické nůžky

Sekera a nůžky jsou základními nástroji pro ty, kteří mají na zahradě stromy a keře, které vyžadují prořezávání. Na stříhání silnějších větví se vám bude hodit sekera, při péči o menší rostliny zase nůž.

Kolečko

Trakaře jsou mimořádně univerzálním nástrojem, který usnadní přepravu těžkých materiálů jako je zemina, kůra, kameny nebo větve. Vyplatí se vybrat model vhodný pro zamýšlené použití - tradiční kovový nebo šikovnější s košem.

Elektrické nářadí - výkon a pohodlí

Základem je sice ruční zahradnické nářadí , ale i na větších zahradách budou elektrické zahradnické přístroje neocenitelné. Umožňují provádět mnoho prací rychle a efektivně a šetří čas a úsilí majitele.

Nůžky na živý plot

Elektrické nůžky na živý plot jsou skvělým řešením pro ty, kteří potřebují udržovat dlouhé živé ploty. Díky nim jim rychle a efektivně dodáte požadovaný tvar, bez nutnosti pracného stříhání ručními nůžkami.

Benzínové nářadí - výkon pro větší zahrady

Pro ty, kdo mají velké zahrady, se také spalovací nástroje ukáží jako neocenitelné, protože umožňují rychlou a efektivní práci vyžadující větší sílu.

Benzínová sekačka na trávu

Benzínová sekačka na trávu je perfektním řešením pro velké trávníky. Díky většímu výkonu a šířce řezu jsou práce na údržbě výrazně rychlejší a volitelný pohon usnadňuje manévrování.

souhrn

Suma sumárum, pro radost z krásné, udržované zahrady se vyplatí pořídit si sadu potřebného zahradnického nářadí - jak klasického, ručního, tak i pokročilého, elektrického či spalovacího. Každý z nich má své výhody a může se ukázat jako nenahraditelný v různých situacích. Investice do kvalitního nářadí je zárukou efektivní péče o zahradu a dlouhodobého užívání si jejích kouzel.

Zkontrolujte také:

Zanechat komentář