Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Ochranná maska, proč je její používání nyní tak důležité?

Maseczka ochronna, dlaczego jej używanie jest obecnie tak ważne?

Adrian Koźlik |

Povinnost nosit ochrannou masku vyvolává řadu kontroverzí. Má mnoho příznivců, ale stejně mnoho odpůrců, kteří tuto povinnost nedodržují. Proč se tohle děje? To je způsobeno skutečností, že lidé vnímají antivirové masky jako nepříjemnou práci a nevěnují pozornost jejich ochranným vlastnostem. Mnozí z nás „uvolnili“ svůj přístup k individuální ochraně, což lze v poslední době pozorovat nejen na ulicích – kde není kontakt tak přímý –, ale také v dopravních prostředcích, obchodech nebo klinikách.Náhlý nárůst SARS-CoV-2 infekce si však vynutila znovuzavedení různých typů omezení, včetně povinnosti nosit ochranné roušky v červených a žlutých zónách nejen na veřejných místech, ale i venku.To vyvolalo obrovskou bouři na sociálních sítích, kde můžeme často narazit na komentáře: že ochranný oděv masky nadělá více škody než užitku (protože ztěžuje dýchání a způsobuje nedostatek kyslíku v našem tělu). je často psáno lidmi, kteří nejsou nijak spřízněni s lékařskou komunitou. A co tedy o nošení roušek říká věda? Pomůže nás nošení roušek ochránit před infekcí koronavirem?

Nošení ochranné masky výrazně snižuje pravděpodobnost infekce.

Jak je všeobecně známo, infekce SARS-COV-2 se nejčastěji vyskytuje prostřednictvím kapének . A co je nejdůležitější, tyto informace jsou podpořeny mnoha studiemi o šíření viru mezi lidmi. Faktem je, že infekce přenášené vzduchem mají velmi vysokou míru emisí . Specialisté bijí na poplach a shodují se, že nošení ochranných roušek výrazně snižuje možnost nákazy a pomáhá přerušit řetězec infekcí pocházejících u asymptomatických pacientů. Před zakoupením masky se však vyplatí věnovat pozornost materiálu, ze kterého je vyrobena, střihu a počtu vrstev, ze kterých se skládá – to jsou vlastnosti, které mají přímý vliv na její účinnost. Pokud si koupíte opakovaně použitelné masky , nezapomeňte je po každém použití vyprat při dostatečně vysoké teplotě, abyste se zbavili všech virů a bakterií, které se na nich vyskytují.

Co si WHO myslí o nošení antivirových masek? (Světová zdravotnická organizace)

Pokud jste stále skeptičtí k povinnosti nosit roušky. Stojí za to se podívat na to, co na to říká WHO. Tato organizace důrazně a jednomyslně podporuje zavedení této povinnosti a doporučuje nošení roušky všem, kteří používají veřejná místa. Faktem také je, že země, které jako první zavedly povinnost nosit roušky, se s pandemií vyrovnávají mnohem lépe. Statistiky jasně ukazují, že země jako Tchaj-wan a Jižní Korea zastavily přenos viru ve velmi dobrou dobu, což přímo ovlivňuje velmi nízký počet nakažených . Pro potvrzení, na Tchaj-wanu nebyl včera hlášen žádný případ nákazy , stojí za to vzít v úvahu fakt, že v současnosti je ve světě druhá vlna infekcí a v jednotlivých zemích jsou každý den překonávány nové infekční rekordy.

Jaký závěr tedy můžeme vyvodit? Nošení roušky rozhodně zvyšuje naši bezpečnost a pomáhá zastavit šíření viru . Každodenní používání roušky chrání nejen nás, ale i naše blízké. Pravděpodobně jste už nejednou slyšeli - "Koronavirus je nebezpečný, pouze pokud máte některou z komorbidit", samozřejmě, v jistém smyslu je to pravda. Tím, že nedodržujeme panující zákazy, však projevujeme jistý druh sobectví, zapomínáme na staré a nemocné a vystavujeme je proto jsme vystaveni velkému riziku. Nošení roušky je výrazem altruismu a naší vzájemné odpovědnosti jeden za druhého. Stojí za to přemýšlet podle zásady : „Moje rouška chrání ty a tvoji mě chrání"!

Zanechat komentář