Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Papírové tašky – možnosti použití, výhody a nevýhody

Torby papierowe – możliwości zastosowania, wady i zalety

Adrian Koźlik |

Torba z uchwytem plaskim

Na trhu je k dispozici mnoho typů a modelů papírových sáčků. Různé jsou i možnosti jejich využití. V tomto článku si stručně představíme typy papírových tašek, popíšeme, k čemu se nejčastěji vybírají a také v jakých variantách se dodávají a jaký je na ně potisk.

Papírové sáčky s otočnou rukojetí

Tyto modely tašek jsou mezi zákazníky velmi oblíbené pro své široké možnosti použití, dostupnou cenu a velké množství dostupných modelů a barevných variant. Tyto modely papírových tašek mají kroucenou rukojeť z papíru, která je vlepena uvnitř tašky. Nosnost tašek s otočnými uchy se odhaduje na 5-7 kilogramů v závislosti na velikosti tašky. Dostupnost velikostí je velmi široká, od velmi malinkých taštiček o velikosti 18x8x22,5 cm, do kterých se vejdou drobné dárky, kosmetika nebo šperky, až po velmi velké tašky na kabáty, obleky, aktovky, kožené zboží atd. Papírové tašky s kroucenými uchy jsou k dispozici také ve formátu oblíbeného alkoholického nápoje, ideální pro balení dárku v podobě alkoholu. Často se používají v koloniálních obchodech, dárkových obchodech, klenotnictvích a drogeriích.

Papírové tašky s plochým uchem

Jedná se o nízkonákladovou verzi papírového sáčku doporučenou zejména zákazníkům, kteří potřebují zabalit svůj výrobek, nechtějí používat levné, neekologické a nevzhledné igelitové sáčky, ale hledají ekonomický produkt. Papírové sáčky s plochým uchem se doporučují zejména pro restaurace, pohostinství a další potravinářský průmysl, protože mají certifikaci umožňující kontakt výrobku s potravinami. Z tohoto důvodu se jim také říká cateringové tašky a pod tímto názvem je lze nalézt v obchodech a velkoobchodech. Papírové tašky s plochými uchy jsou vyrobeny z kraftového papíru, mají nosnost cca 3-5 kg, standardně jsou dostupné v bílé nebo ekohnědé barvě. Tašku je možné označit logem zákazníka.

Exkluzivní laminované a prestižní papírové tašky

Papírové tašky jsou k dispozici také v exkluzivní verzi. Tento typ tašek zahrnuje laminované tašky a prestižní tašky. Laminované tašky jsou vyrobeny z natíraného papíru, který byl při výrobě potištěn a následně potažen laminátem. K výrobě laminovaných sáčků se používá 170g křídový papír, ale lze použít i silnější papír. To rozhodně ovlivňuje vzhled a odolnost tašky. Laminované tašky mají ucha ze syntetických nebo bavlněných šňůrek, ale jako ucha může sloužit i stuha. Laminát používaný k pokrytí laminovaných tašek může být matný nebo lesklý.

Papírové tašky Prestige se také vyznačují exkluzivním vzhledem, jsou vyrobeny z pruhovaného kraftového papíru, mají provázkové uchy, ale jsou bez lamina. Jsou rozhodně ekologičtější než laminované tašky, protože neobsahují plast. Zbavením lamina však tašky neztratí na eleganci a exkluzivitě – naopak, surový vzhled je činí nadčasovými. Tyto tašky velmi horlivě vybírají butiky, exkluzivní prodejci oblečení, drogerie, klenotnictví a všichni, kdo chtějí jeho obalem zdůraznit luxusnost produktu.

Jaký potisk mám zvolit na papírové tašky? Torba papierowa zakupowa

Při rozhodování o tisku na papírové tašky máme na výběr z několika možností. Výběr způsobu závisí na více faktorech – typu potisku, který chceme zhotovit, množství, o které máme zájem a typu sáčku. Na papírové tašky umíme potisknout flexotisk - tento typ se používá pro tašky s plochým uchem a tašky s kroucenými uchy. Flexotisk lze provést na větší množství, výrobci obvykle stanovují logistická minima kolem 5000 kusů.Touto technikou dokážeme potisknout 100% povrchu tašky, protože potisk se provádí před složením tašky, na roli papíru. Poté se papír nařeže a taška se sestaví a přilepí se ucha. Flexotiskem lze tisknout plnobarevně s tónovými přechody, tzv. CMYK, ale i 1-2 barvami Pantone.

Ofsetový tisk provádíme na prestižní a laminované tašky. Stejně jako v případě tašek s kroucenými a plochými uchy se to provádí před složením tašky. Minimální množství pro sáčky s ofsetovým potiskem je 100 kusů.Tento způsob umožňuje tisk v barvách CMYK a PANTONE.

Na hotové tašky s plochými, kroucenými a prestižními uchy je možné sítotisk. Logistické minimum je 50 ks.Sítotisk lze zhotovit pouze v barvách Pantone, bez tonálních přechodů a stínování. V případě tohoto typu tisku je nutné zhotovit tiskové matrice, je zde také limit počtu barev, většinou lze tisknout maximálně 5 barev.

Zanechat komentář