Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Podléhá papírová nákupní taška recyklačnímu poplatku?

Czy torba papierowa na zakupy podlega opłacie recyklingowej?

Adrian Koźlik |

Plast – společný nepřítel naší země, můžeme se s ním setkat téměř všude. Recyklační poplatek omezuje výrobu produktů z tohoto materiálu. V souladu s předpisy EU byl uvalen i tento typ poplatku papírové nákupní tašky pro obchody jasně specifikující, které plastové tašky podléhají doplatku, jak je to tedy s papírovou nákupní taškou?

Kvůli zvýšení ekologického povědomí mnoho obchodních řetězců zcela opustilo plastové tašky ve prospěch recyklovaných nákupních tašek . Stojí za zmínku, že majitel obchodu může být pokutován za bezplatné vydávání plastových tašek a plastových tašek, protože je to nezákonné. Toto nařízení má odradit zákazníky od nákupu tohoto typu nákupních tašek.

Chcete se dozvědět, jak taková řešení chrání naši planetu? Klikněte zde!

Papírová taška - ekologická alternativa

Statisticky stále více zákazníků volí při nákupu papírové nákupní tašky, vozí si s sebou tašky pro opakované použití nebo investují do pohodlných nákupních tašek na kolečkách, proč se to děje?Papírové nákupní tašky k nám přišly ze Západu, přesně z Ameriky, každý z nás na alespoň jednou viděl scénu, kdy jeho oblíbená postava z filmu nebo televizního seriálu opouští obchod a nese tento typ tašky, naplněné až po okraj produkty. Tato situace byla počátkem změn týkajících se rozvoje uvědomělé spotřeby.

Papírové nákupní tašky mají mnoho výhod: jsou levnější, šetří energii a jsou ideálním marketingovým nástrojem. Poznejte ostatní jejich přednosti! 5 základních výhod používání papírových sáčků

Kde najít svou vysněnou nákupní tašku a ušetřit?

wymarzona torba na zakupy Papírové nákupní tašky nepodléhají recyklačním poplatkům, protože jsou vyrobeny z přírodního, biologicky rozložitelného materiálu. Podle obsahu umělých přísad v sáčku je zpoplatněn, některé mají speciální potisky v podobě firemních log a slouží jako reklama. Když jsme však připraveni na velké nákupy a víme, že taška velikosti dostupné v obchodě nebude stačit, přineseme naše tašky pro opakované použití zakoupené online nebo v kamenném obchodě.

Variant je spousta, od látkových nákupních tašek, přes tašky z odolných plastových vláken, až po dříve zmíněné nákupní tašky na kolečkách. Dostupné v různých vzorech, barvách a dokonce i tvarech. Mohou být personalizované nebo jednobarevné bez vzoru.

Jaké další nákupní tašky nepodléhají recyklačnímu poplatku?

K našemu překvapení ne všechny plastové nákupní tašky podléhají recyklačnímu poplatku. Výjimkou jsou lehké tašky, které mají tloušťku fólie menší než 50 mikrometrů a jsou určeny k uchování potravin nebo jsou v nich přímo baleny výrobky, a papírové nákupní tašky ze 100% biologicky rozložitelných složek (např. škrob).

Nějaký zákon!
Poplatek za nákupní tašky nepodléhající recyklačnímu poplatku může být dle zákona maximálně 1 PLN,
v nařízení ministra životního prostředí k zákonu však bylo stanoveno, že částka bude 20 zl.

Změňte své návyky hned teď a pomozte nám vytvořit zdravější prostředí!

Zanechat komentář