Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

První máj 2024 – kam v Polsku?

maki na łące

Tomasz Woźniak |

Věděli jste, že 1. máj je jedním z nejočekávanějších svátků v Polsku? To je příležitost k odpočinku, relaxaci a užívání si krásného jarního počasí. Při plánování Prvního máje 2024 stojí za to zvážit různé atrakce a místa, které Polsko nabízí. Bez ohledu na to, zda dáváte přednost klidné dovolené v lůně přírody nebo kulturní prohlídce měst, jistě si najdete něco zajímavého pro sebe.

Tatry a Podhale: Zakopane - země horského šarmu

Tatry Podhale

Pokud jste milovníky horské krajiny a aktivního odpočinku, květnový víkend v Zakopaném může být pro vás výbornou volbou. Tatry poskytují mnoho příležitostí, jak trávit čas venku, od malebných procházek po horských stezkách až po vzrušující výlety na kole a lyžování.

Na prvního máje 2024 nabízí Zakopane turistům mnoho atrakcí. Můžete navštívit slavnou Krupówki - hlavní ulici města, kde najdete četné obchody s regionálními produkty, restaurace podávající horalská jídla a kavárny s atmosférou. Pokud jste fanouškem umění, určitě navštivte Tatranské muzeum, kde se můžete seznámit s historií regionu a obdivovat díla místních umělců.

Polské moře: Slunečný květnový víkend u Baltského moře

Pokud dáváte přednost dovolené u moře, může květnový víkend na polském pobřeží splnit vaše očekávání. Baltské moře nabízí krásné písečné pláže, malebné útesy a četné atrakce pro celou rodinu. Gdaňsk, Sopoty a Gdyně jsou oblíbená místa, která stojí za to navštívit během Prvního máje 2024 .

V Gdaňsku můžete vidět slavný Długi Targ s krásnými činžáky, Neptunovu fontánu a slavný Jeřáb – historickou jeřábovou bránu přes řeku Motława. V Sopotech na vás čeká slavné molo, pláž a četné restaurace a kavárny. Gdyně je známá svým krásným přístavem, kde můžete obdivovat luxusní jachty a lodě.

Kašubsko: Oáza klidu a přírody

Pokud sníte o klidné dovolené uprostřed přírody, květnový víkend v Kašubsku může být ideální volbou. Je to kraj plný jezer, lesů a malebných vesniček. Svůj čas můžete trávit rybařením, jízdou na kajaku, pěší turistikou nebo jen odpočinkem na břehu jezera.

Během prvního máje 2024 stojí za to navštívit město Kościerzyna, kde si můžete prohlédnout krásný zámek a užít si okouzlující uličky. Wdzydze Kiszewskie s krásným jezerem a kašubským muzeem je také místem, které stojí za to navštívit během svého pobytu v Kašubsku.

Mazury: Země tisíce jezer

Pokud rádi plachtíte, jezdíte na kajaku nebo se prostě kocháte krásnou krajinou, Majówka na Mazurách je skutečným rájem pro milovníky vodních atrakcí. Mazury jsou známé svými krásnými jezery a četnými možnostmi, jak trávit aktivní čas v lůně přírody.

Za návštěvu stojí Giżycko, kde se nachází slavný Německý hrad a zdymadla na Mazurském průplavu. Mikołajki jsou dalším atraktivním místem, kde si můžete pronajmout jachtu a plavit se po jezerech. Olsztyn s krásným Starým Městem a historickým hradem Warmské kapituly také stojí za přidání na seznam míst k návštěvě v Mazurách.

Zanechat komentář