Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Recepty na dezerty v kelímcích. Podívejte se na naše návrhy!

pucharki do deserów

Teplota začíná přát stále více akcím, což vyvolává otázku, jak efektivně uspokojit naše hosty. Bez ohledu na to, zda pořádáme velkou párty nebo skromný raut, máme možnost se ukázat a zapůsobit na své přátele. Dnes vám pomůžeme připravit mini dezerty do jednorázových kelímků.

Výhody jednorázových dezertních kelímků _

dezerty v pohárech Večírky jsou super, ale uklízet po nich je horší. Místo pečlivého úklidu a mytí hromady špinavého nádobí chceme často všechno vyhodit. Proto stále častěji používáme jednorázové nádobí jako jsou hrníčky, talíře, misky, příbory a hrníčky . Jedná se o velmi praktickou alternativu tradičního nádobí, vhodná zejména pro větší počet hostů. Konečně se nebudeme muset starat o to, zda máme dostatek nádobí pro malé občerstvení pro hosty. Používání plastových kelímků je také velmi oblíbené v hotelech, kde snadno sáhneme pro svůj oblíbený pamlsek a po jeho konzumaci vložíme kelímek do košíku, bez ohledu na to, zda jsme stále v hotelové restauraci nebo ne. Podobně je tomu i v případě cukráren, které chtějí své pochoutky atraktivně prezentovat při degustacích nebo často pořádaných gastronomických veletrzích.

Recept na snadno připravitelný dezert v želé kelímcích

Je nejvyšší čas přejít od slov k činům a připravit si zajímavé párty poháry s želé

Želé s borůvkami a banány v šálcích

Ingredience:

  • 4 plastové kelímky
  • 250 g borůvek
  • 2 banány
  • 2 kokosové oplatky (např. ředitelky)
  • 1 citronové želé
  • 1 borůvkové želé
  • 330 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1 polévková lžíce moučkového cukru
  • hrst mandlí

Způsob přípravy:

  1. Borůvkové želé rozpustíme v 500 ml horké vody a necháme vychladnout. Vychladlé želé nalijeme do jednorázových kelímků a přidáme porci borůvek.
  2. Postavte kelímky do misky, stěnu hrnku opřete o okraj misky tak, aby ztuhla pod úhlem. Dejte stranou do lednice, dokud neztuhne.
  • Citronové želé rozpustíme v 500 ml horké vody a necháme vychladnout.
  1. Vyjměte kelímky z lednice, položte je na druhou stranu a položte je na mísu stejným způsobem jako předtím. Nalijte do nich citronové želé a přidejte nakrájené banány. Dejte stranou do lednice, dokud neztuhne.
  2. Kokosové oplatky nakrájíme na kostičky. Nalijte do želé kelímků .
  3. Tuhou smetanu ušleháme s moučkovým cukrem dotuha. Nalijte do našich šálků .
  • Mandlové lupínky orestujte na suché pánvi a nechte vychladnout. Nasypte je na připravené dezerty a hotové dezerty v kelímcích dejte na pár hodin do lednice.

Dezert v kelímku pro opravdové fanoušky čokolády

dezertní poháry Existuje lepší kombinace než čokoláda a třešně? Nemusíte odpovídat, my moc dobře víme, že je to jeden z vašich oblíbených. Proto jsme pro vás připravili recept na dezert, který najdete v kelímku v této chuťové variantě.

Čokoládová pěna s třešněmi

Ingredience na čokoládovou pěnu:

  • 5 plastových kelímků
  • 200 g hořké čokolády 64%
  • 3 vejce
  • 60 g bílého cukru
  • 60 g másla
  • 150 ml sladké smetany 30%
  • špetka soli
  • strouhaná kůra z půlky pomeranče

Jak připravit čokoládovou pěnu:

  1. Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte s mlékem. Přidejte pomerančovou kůru a promíchejte
  2. Dezert se připravuje ze syrových vaječných bílků, takže pro zbavení se případných mikroorganismů se vyplatí skořápky před použitím opařit horkou vodou. Oddělíme si žloutky od bílků. V samostatné misce ušlehejte žloutky a bílky s cukrem a solí dotuha.
  • Smetanu ušleháme dotuha.
  1. K vyšlehaným žloutkům přidejte čokoládu a máslo a míchejte, dokud se ingredience nespojí, poté přidejte šlehačku, ve dvou dávkách a nakonec sníh z bílků. Jemně promíchejte, abyste neztratili provzdušnění.
  2. Hotovou pěnu nalijte do šálků a nechte 2 hodiny tuhnout.

Ingredience na třešňovou pěnu:

  • 300 g třešní
  • 25 g cukru
  • šťáva vymačkaná z půlky citronu
  • 2 lžičky bramborového škrobu

Jak připravit třešňovou pěnu:

  1. Třešně, cukr a citronovou šťávu dejte do hrnce a vařte na mírném ohni.
  2. Přidejte bramborový škrob rozpuštěný ve velmi malém množství vody a znovu povařte.
  • Necháme vychladnout a nalijeme do kelímků na koncentrovanou čokoládovou pěnu.

Pohár pro organizátory akce

Plán je takový: nejprve rozdáte sladkosti v dezertních kelímcích a poté dostanete kelímek pro nejlepšího organizátora akce a užijete si sladký obdiv svých přátel. Hodně štěstí a dobrou chuť. :)

Zanechat komentář