Teplota začíná přát stále více akcím, což vyvolává otázku, jak efektivně uspokojit naše hosty. Bez ohledu na to, zda pořádáme velkou párty nebo skromný raut, máme možnost se ukázat a zapůsobit na své přátele. Dnes vám pomůžeme připravit mini dezerty do jednorázových kelímků.
Výhody jednorázových dezertních kelímků _
Večírky jsou super, ale uklízet po nich je horší. Místo pečlivého úklidu a mytí hromady špinavého nádobí chceme často všechno vyhodit. Proto stále častěji používáme jednorázové nádobí jako jsou hrníčky, talíře, misky, příbory a hrníčky . Jedná se o velmi praktickou alternativu tradičního nádobí, vhodná zejména pro větší počet hostů. Konečně se nebudeme muset starat o to, zda máme dostatek nádobí pro malé občerstvení pro hosty. Používání plastových kelímků je také velmi oblíbené v hotelech, kde snadno sáhneme pro svůj oblíbený pamlsek a po jeho konzumaci vložíme kelímek do košíku, bez ohledu na to, zda jsme stále v hotelové restauraci nebo ne. Podobně je tomu i v případě cukráren, které chtějí své pochoutky atraktivně prezentovat při degustacích nebo často pořádaných gastronomických veletrzích.
Recept na snadno připravitelný dezert v želé kelímcích
Je nejvyšší čas přejít od slov k činům a připravit si zajímavé párty poháry s želé
Želé s borůvkami a banány v šálcích
Ingredience:
- 4 plastové kelímky
- 250 g borůvek
- 2 banány
- 2 kokosové oplatky (např. ředitelky)
- 1 citronové želé
- 1 borůvkové želé
- 330 ml smetany ke šlehání 30%
- 1 polévková lžíce moučkového cukru
- hrst mandlí
Způsob přípravy:
- Borůvkové želé rozpustíme v 500 ml horké vody a necháme vychladnout. Vychladlé želé nalijeme do jednorázových kelímků a přidáme porci borůvek.
- Postavte kelímky do misky, stěnu hrnku opřete o okraj misky tak, aby ztuhla pod úhlem. Dejte stranou do lednice, dokud neztuhne.
- Citronové želé rozpustíme v 500 ml horké vody a necháme vychladnout.
- Vyjměte kelímky z lednice, položte je na druhou stranu a položte je na mísu stejným způsobem jako předtím. Nalijte do nich citronové želé a přidejte nakrájené banány. Dejte stranou do lednice, dokud neztuhne.
- Kokosové oplatky nakrájíme na kostičky. Nalijte do želé kelímků .
- Tuhou smetanu ušleháme s moučkovým cukrem dotuha. Nalijte do našich šálků .
- Mandlové lupínky orestujte na suché pánvi a nechte vychladnout. Nasypte je na připravené dezerty a hotové dezerty v kelímcích dejte na pár hodin do lednice.
Dezert v kelímku pro opravdové fanoušky čokolády
Existuje lepší kombinace než čokoláda a třešně? Nemusíte odpovídat, my moc dobře víme, že je to jeden z vašich oblíbených. Proto jsme pro vás připravili recept na dezert, který najdete v kelímku v této chuťové variantě.
Čokoládová pěna s třešněmi
Ingredience na čokoládovou pěnu:
- 5 plastových kelímků
- 200 g hořké čokolády 64%
- 3 vejce
- 60 g bílého cukru
- 60 g másla
- 150 ml sladké smetany 30%
- špetka soli
- strouhaná kůra z půlky pomeranče
Jak připravit čokoládovou pěnu:
- Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte s mlékem. Přidejte pomerančovou kůru a promíchejte
- Dezert se připravuje ze syrových vaječných bílků, takže pro zbavení se případných mikroorganismů se vyplatí skořápky před použitím opařit horkou vodou. Oddělíme si žloutky od bílků. V samostatné misce ušlehejte žloutky a bílky s cukrem a solí dotuha.
- Smetanu ušleháme dotuha.
- K vyšlehaným žloutkům přidejte čokoládu a máslo a míchejte, dokud se ingredience nespojí, poté přidejte šlehačku, ve dvou dávkách a nakonec sníh z bílků. Jemně promíchejte, abyste neztratili provzdušnění.
- Hotovou pěnu nalijte do šálků a nechte 2 hodiny tuhnout.
Ingredience na třešňovou pěnu:
- 300 g třešní
- 25 g cukru
- šťáva vymačkaná z půlky citronu
- 2 lžičky bramborového škrobu
Jak připravit třešňovou pěnu:
- Třešně, cukr a citronovou šťávu dejte do hrnce a vařte na mírném ohni.
- Přidejte bramborový škrob rozpuštěný ve velmi malém množství vody a znovu povařte.
- Necháme vychladnout a nalijeme do kelímků na koncentrovanou čokoládovou pěnu.
Pohár pro organizátory akce
Plán je takový: nejprve rozdáte sladkosti v dezertních kelímcích a poté dostanete kelímek pro nejlepšího organizátora akce a užijete si sladký obdiv svých přátel. Hodně štěstí a dobrou chuť. :)