Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Recepty na dezerty v kelímcích. Podívejte se na naše návrhy!

pucharki do deserów

Adrian Koźlik |

Teplota začíná přát stále více akcím, což vyvolává otázku, jak efektivně uspokojit naše hosty. Bez ohledu na to, zda pořádáme velkou párty nebo skromný raut, máme možnost se ukázat a zapůsobit na své přátele. Dnes vám pomůžeme připravit mini dezerty do jednorázových kelímků.

Výhody jednorázových dezertních kelímků _

dezerty v pohárech Večírky jsou super, ale uklízet po nich je horší. Místo pečlivého úklidu a mytí hromady špinavého nádobí chceme často všechno vyhodit. Proto stále častěji používáme jednorázové nádobí jako jsou hrníčky, talíře, misky, příbory a hrníčky . Jedná se o velmi praktickou alternativu tradičního nádobí, vhodná zejména pro větší počet hostů. Konečně se nebudeme muset starat o to, zda máme dostatek nádobí pro malé občerstvení pro hosty. Používání plastových kelímků je také velmi oblíbené v hotelech, kde snadno sáhneme pro svůj oblíbený pamlsek a po jeho konzumaci vložíme kelímek do košíku, bez ohledu na to, zda jsme stále v hotelové restauraci nebo ne. Podobně je tomu i v případě cukráren, které chtějí své pochoutky atraktivně prezentovat při degustacích nebo často pořádaných gastronomických veletrzích.

Recept na snadno připravitelný dezert v želé kelímcích

Je nejvyšší čas přejít od slov k činům a připravit si zajímavé párty poháry s želé

Želé s borůvkami a banány v šálcích

Ingredience:

  • 4 plastové kelímky
  • 250 g borůvek
  • 2 banány
  • 2 kokosové oplatky (např. ředitelky)
  • 1 citronové želé
  • 1 borůvkové želé
  • 330 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1 polévková lžíce moučkového cukru
  • hrst mandlí

Způsob přípravy:

  1. Borůvkové želé rozpustíme v 500 ml horké vody a necháme vychladnout. Vychladlé želé nalijeme do jednorázových kelímků a přidáme porci borůvek.
  2. Postavte kelímky do misky, stěnu hrnku opřete o okraj misky tak, aby ztuhla pod úhlem. Dejte stranou do lednice, dokud neztuhne.
  • Citronové želé rozpustíme v 500 ml horké vody a necháme vychladnout.
  1. Vyjměte kelímky z lednice, položte je na druhou stranu a položte je na mísu stejným způsobem jako předtím. Nalijte do nich citronové želé a přidejte nakrájené banány. Dejte stranou do lednice, dokud neztuhne.
  2. Kokosové oplatky nakrájíme na kostičky. Nalijte do želé kelímků .
  3. Tuhou smetanu ušleháme s moučkovým cukrem dotuha. Nalijte do našich šálků .
  • Mandlové lupínky orestujte na suché pánvi a nechte vychladnout. Nasypte je na připravené dezerty a hotové dezerty v kelímcích dejte na pár hodin do lednice.

Dezert v kelímku pro opravdové fanoušky čokolády

dezertní poháry Existuje lepší kombinace než čokoláda a třešně? Nemusíte odpovídat, my moc dobře víme, že je to jeden z vašich oblíbených. Proto jsme pro vás připravili recept na dezert, který najdete v kelímku v této chuťové variantě.

Čokoládová pěna s třešněmi

Ingredience na čokoládovou pěnu:

  • 5 plastových kelímků
  • 200 g hořké čokolády 64%
  • 3 vejce
  • 60 g bílého cukru
  • 60 g másla
  • 150 ml sladké smetany 30%
  • špetka soli
  • strouhaná kůra z půlky pomeranče

Jak připravit čokoládovou pěnu:

  1. Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte s mlékem. Přidejte pomerančovou kůru a promíchejte
  2. Dezert se připravuje ze syrových vaječných bílků, takže pro zbavení se případných mikroorganismů se vyplatí skořápky před použitím opařit horkou vodou. Oddělíme si žloutky od bílků. V samostatné misce ušlehejte žloutky a bílky s cukrem a solí dotuha.
  • Smetanu ušleháme dotuha.
  1. K vyšlehaným žloutkům přidejte čokoládu a máslo a míchejte, dokud se ingredience nespojí, poté přidejte šlehačku, ve dvou dávkách a nakonec sníh z bílků. Jemně promíchejte, abyste neztratili provzdušnění.
  2. Hotovou pěnu nalijte do šálků a nechte 2 hodiny tuhnout.

Ingredience na třešňovou pěnu:

  • 300 g třešní
  • 25 g cukru
  • šťáva vymačkaná z půlky citronu
  • 2 lžičky bramborového škrobu

Jak připravit třešňovou pěnu:

  1. Třešně, cukr a citronovou šťávu dejte do hrnce a vařte na mírném ohni.
  2. Přidejte bramborový škrob rozpuštěný ve velmi malém množství vody a znovu povařte.
  • Necháme vychladnout a nalijeme do kelímků na koncentrovanou čokoládovou pěnu.

Pohár pro organizátory akce

Plán je takový: nejprve rozdáte sladkosti v dezertních kelímcích a poté dostanete kelímek pro nejlepšího organizátora akce a užijete si sladký obdiv svých přátel. Hodně štěstí a dobrou chuť. :)

Zanechat komentář