Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Středa – co se vyplatí vědět před 1. dílem série Netflix? Průvodce světem strašidelné dívky

Wednesday- co warto wiedzieć przed 1 odcinkiem serialu Netfliksa? Przewodnik po świecie upiornej dziewczynki

Adrian Koźlik |

Všechno to začalo komiksem...

wednesday 2 Charles Samuel Addams se narodil 7. ledna 1912 ve Westfieldu a byl americkým karikaturistou, ilustrátorem a fantasy umělcem černého humoru. Byl autorem komiksu, který byl publikován v The New Yorker v roce 1938. Bylo to o strašidelné rodině, jejíž zájmy zahrnovaly hrůzu, černou barvu a posedlost smrtí.

Zajímavým faktem však je, že tato rodina nebyla nikdy pojmenována. Navzdory všemu si získala obrovskou oblibu a lásku čtenářů. Tak skvělé, že se konečně začalo mluvit o převedení komiksu na stříbrné plátno.

Poté pro potřeby série rodina dostala své jméno – po tvůrci a od té doby byla v popkultuře známá jako Addams Family.

Televizní seriály, filmy, kreslené filmy.

- Výše ​​zmíněný seriál debutoval v roce 1964... a byl zrušen jen o dva roky později, po šedesáti čtyřech dílech. Výrazného úspěchu nedosáhl.
- Přesto se zapsal do televizní historie, protože obsahoval zajímavé scénografické prvky související se životem Addamsových, který byl plný odkazů na smrt, temnotu a gore kulturu.
- Z této série pochází také slavná tematická hudba, která luskala prsty, která byla propašována do série Netflix.
- V roce 2010 se pokusili přeložit jazyk komiksu do jazyka Broadwaye a byl spuštěn muzikál, který měl špatné recenze... a skvělé publikum.
- V roce 2019 se objevila animace ve světě Addams.
- A v roce 2022 na Netflixu debutoval seriál „ Wednesday “ a svět se zbláznil do trochu výstřední dívky, jejíž zbraní je sarkasmus a láska k hrůzostrašnému.

Středa, tedy Tim Burton ve světě teenagerů.

Tim Burton je režisér, který ve svých filmech vytváří temnou, gotickou atmosféru a jejich hrdiny jsou často bledé a chudokrevné postavy, které se nedokážou vyrovnat s okolní realitou. Z tohoto důvodu se mu Addams Family jevil jako ten správný materiál k vytvoření nového příběhu.

Tentokrát se to ale nezaměřilo na celou strašidelnou rodinu, ale na dceru Addamsových, která odchází na nový internát a tam se stává svědkem událostí, které ji... těší jejich zrůdností. V blízkosti Akademie Nevermore, která shromažďuje studenty s paranormálními schopnostmi (jako jsou mořské panny, vlkodlaci a upíři), dojde k několika vraždám.

Hrdinové seriálu:

středa 3Wednesday Addams hraje Jenna Ortega, která se i přes svůj nízký věk objevila již v mnoha filmových a televizních inscenacích. Hlavní postava série řeší záhadu záhadných vražd a zároveň bojuje se svými nabytými schopnostmi.

• Největší hvězdou série je bezesporu Catherine Zeta-Jones, která hraje Morticii Addamsovou, ale její role je okrajová, protože se série zaměřuje na mladší generaci.

• Hlavními postavami příběhu jsou mladí herci, studenti Akademie Nevermore, kam Středa chodí. Xavier (hraje Percy Hynes White) a Tyler (Hunter Doohan) bojují o srdce hlavní hrdinky a jejím přítelem z internátní školy je mladá vlkodlaka Enid.

• Matronu internátní školy si zahrála Christina Ricci, která ve filmové verzi ztvárnila roli Wednesday Addamsové a jedná se o jednu z velikonočních vajíček zařazených do série.

• Charakteristickým hrdinou Středy je také Ruka, animovaná ruka, která zapadá do atmosféry strašidelné rodiny a hraje roli pomocníka.

Středeční fenomén.

Sňatek světa Addamse s estetikou Tima Burtona ve světě teenagerů se ukázal jako celosvětový úspěch.

Stal se třetím nejsledovanějším seriálem na Netflixu a taneční scéna hlavního hrdiny byla hitem na TikToku. Teenageři po celém světě začali znovu vytvářet středeční make-up, gotické oblečení a způsoby. Wednesday , stejně jako celá Addams Family, se stala ikonou popkultury a avizovaná druhá sezóna série může tento úspěch jen posílit.

Zanechat komentář