Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Co dělat, když papír do kopírky uvízne v tiskárně?

Co zrobić, gdy papier ksero zablokuje się w drukarce?

Adrian Koźlik |

Pravděpodobně jste museli tisknout důležité dokumenty ve spěchu. Čas letěl jako blázen a kopírovací papír se najednou zasekl v tiskárně. Co v takovém případě dělat? Naštěstí to není nic složitého!

Neexistuje jediný důvod, proč by se fotokopický papír formátu A4 zasekl v tiskárně. Někdy se náš list papíru zastaví na samém začátku tisku, jindy uprostřed nebo dokonce na konci. S touto záležitostí nemusíte chodit do servisního střediska. S trochou dobrých úmyslů můžete všechny tyto problémy vyřešit sami.

V dnešním článku se dozvíte o nejčastějších problémech se zaseknutím kopírovacího papíru v tiskárně a o tom, jak je řešit.

papier ksero Proč se papír do kopírky zasekává při tisku?

Když se ponoříte do tématu zasekávání papíru v tiskárně , stojí za to znát příčiny tohoto problému, které se nejčastěji objevují. Díky tomu bude možné tento problém efektivně řešit.

Papír do kopírky - poškozený nebo pomačkaný

Jednotlivé listy jsou do tiskové hlavy přenášeny pomocí podavače papíru kopírky A4, který se skládá z válcové jednotky s krokovým motorem. Tento oddělovač je navržen tak, aby odstranil pouze jeden list kopírovacího papíru standardní tloušťky, což znamená, že tiskárny mají omezení hmotnosti papíru, na který mohou tisknout.

Měli byste si uvědomit, že pokud je kopírovací papír, na který chcete tisknout, velmi zmačkaný nebo poškozený, může se v pozdější fázi tisku zablokovat v podavači nebo se zaseknout.

Řešení tohoto problému může záviset na typu zařízení, které máme. Obvykle byste měli odpojit tiskárnu, otevřít kryt a pomalu odstranit zaseknutý papír formátu A4. Někdy je dokonce potřeba vyjmout tiskovou kazetu. Ujistěte se, že tam nezůstal žádný kousek kopírovacího papíru , protože to může vést k vážnějšímu poškození.

Po odstranění zaseknutého papíru z tiskárny zavřete kryt a znovu jej připojte ke zdroji napájení. Může se stát, že se tiskárna i nadále zasekává, v takovém případě se vyplatí konzultovat servis Pokud máte novější tiskárnu s displejem, měl by se objevit postupný návod, jak postupovat v případě zaseknutí papíru do kopírky na jeho obrazovce.

Kopírovací papír A4 vložený diagonálně

Může se také stát, že podavač kopírovací papír formátu A4 vůbec nepobere. To může být způsobeno tím, že je list papíru vložen křivě. Takový tisk je zcela nemožný, jak nám bude signalizovat samotná tiskárna.

Jak se s tím vypořádat? To je velmi jednoduché, protože stačí vyjmout nesprávně umístěný kopírovací papír v zásobníku a znovu jej vložit, tentokrát správným způsobem.

Pokud se stane, že se kopírovací papír zasekne ve větším množství, můžete postupovat stejně jako v případě zmačkaných listů papíru.

Nesprávná velikost kopírovacího papíru

Pokud jde o velikost kopírovacího papíru, je velmi důležitá. Pamatujte, že pokud máte v úmyslu tisknout dokumenty v nestandardních velikostech, zařízení může hrát triky.

papier ksero Jak se s tím vypořádat? V tiskárně vždy používejte papír do kopírky , se kterým si bez problémů poradí. I když chcete něco vytisknout na malý formát, vložte kopírovací papír A4 a vystřihněte si, co potřebujete. Malé listy mohou jednoduše uvíznout v podavači a budete muset kontaktovat servisní středisko.

Špinavý zásobník papíru do kopírky

Stává se, že denně projdou podavačem stovky či tisíce listů papíru do kopírky. Stává se také, že papír není kvalitní. Pak se jeho kousky jednoduše odštípají a usadí na separátoru. Naše tiskárna poté přestane tisknout, protože podavač není schopen přenést dokument k tisku. Tato situace nastává i v místech s vysokou prašností.

Jak se s tím vypořádat? Nejlepší je otevřít kryt tiskárny a vyčistit zásobník papíru kopírky hadříkem namočeným v alkoholu nebo speciální kapalině na čištění tiskárny.

Je také důležité takovým situacím v budoucnu předcházet. Proto vždy vybírejte kopírovací papír A4 nejvyšší kvality.

Poškozený zásobník papíru kopírky

Podavač papíru do kopírky je pryžový. Může se tedy poškodit a především opotřebovat. To může způsobit, že oddělovač podá více než jeden list papíru.

Jak se s tím vypořádat? Stačí vyměnit použitý podavač. Chcete-li to provést, přejděte do nejbližšího servisního místa.

Nyní víte, jak efektivně řešit uvíznutí v tiskárně. Nezapomeňte také použít vysoce kvalitní kopírovací papír A4 ! Chcete zjistit, kde nejlevněji nakoupíte kopírovací papír? klikněte zde

Zanechat komentář