Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Co jsou ekologické obaly a jak chrání naši planetu? Zjistěte to hned

Czym są opakowania ekologiczne i w jaki sposób chronią naszą planetę? Dowiedz się teraz

Adrian Koźlik |

Každý den probíhá boj o naši planetu, velké a známé společnosti přecházejí na ekologická řešení, aby zlepšily image své značky. Péče o životní prostředí dokazuje pečlivost výrobce, vždyť je důležité naše životní prostředí chránit a pečovat o něj. Ekologické obaly jsou stále častějším řešením různých firem, řada podniků funguje formou e-commerce, tedy online prodeje, což má za následek velké množství objednávek a výdajů na obaly . Také restaurace, obchody a velkoobchody využívají obrovské množství obalů, proto se jejich produkce v poslední době výrazně zvýšila. Měli bychom proto používat ekologická řešení, abychom nezhoršovali stav naší planety. Jak ale ekologické obaly chrání naši planetu…?

Co to tedy vlastně je eco-friendly obal a jaké jsou jeho druhy?

Ekologický obal je takový, který je šetrný k životnímu prostředí a recyklovatelný a zahrnuje:

Opakovaně použitelné obaly , tedy obaly, které lze použít mnohokrát a zůstanou stále funkční.

Ekologické obaly z papíru , kartonu nebo kartonu, dokonale recyklovatelné

Ekologické obaly vyrobené z obnovitelných surovin, například bambusu

Ekologické obaly jsou vyráběny hromadně, takže se spotřebuje mnohem méně energie.

Ekologické balení v době pandemie

czym sa opakowania ekologiczne

Během dnešní pandemie pracovalo značné množství společností na dálku a online. Nákupní centra, stavebniny, prodejny nábytku a mnoho dalších fungovalo jen díky online prodeji. Dlouhou dobu to byl jediný možný způsob nákupů, což mělo za následek zvýšení výše výdajů na obaly a všechny typy krabic vhodných k balení. Velké množství firem používalo obaly z plastu, polystyrenu a podobných umělých materiálů, které jsou nepříznivé pro naše životní prostředí. Rozklad plastů a plastů může trvat sto až tisíc let nebo i déle.

Pokud by společnosti používaly ekologické obaly , ušly by dlouhou cestu k podpoře naší planety. Péče o životní prostředí a lepší zítřky by měla být důležitá pro každého obyvatele naší planety, vždyť všichni žijeme v jednom prostředí a na jeho udržování pracuje každý zvlášť. Malé i větší firmy by se měly postarat o to, aby poskytovaly ekologická řešení zejména v době pandemie, aby byly příkladem a ukázaly, že stojí za to žít ekologicky a v souladu s přírodou.

Jaké výhody získáváme z používání ekologických řešení?

Ekologické obaly podporují životní prostředí, snižují množství plastů, kterými se obklopujeme, snižují emise oxidu uhličitého a produkci odpadu. Je důležité, aby obaly byly biologicky rozložitelné, recyklovatelné, kompostovatelné a znovu použitelné. Ekologické obaly jsou vysoce estetické, levné a bezpečné. Mají všestranné využití, díky různým tvarům, velikostem a barvám. Jsou vhodné pro skladování všech druhů potravin a předmětů.

Známé značky používající ekologické obaly

Příkladem známé firmy, která začala podnikat s papírovými obaly, je McDonald's, který se vzdal plastových kelímků od nápojů, brček, obalů na zmrzlinu a dalších prvků používaných k balení potravin. Kromě výše uvedeného využívají i papírové sáčky a papírové podtácky na kelímky s nápoji. McDonald's je oblíbený řetězec restaurací nejen v Polsku, ale i po celém světě. Při práci v tak velkém měřítku používají papírové obaly, které výrazně podporují životní prostředí. McDonald's se momentálně zaměřuje na planetu, co vy?

#goodtobeeco #ekologie #ekočas

Zanechat komentář