Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jde pohodlí ruku v ruce s ekologií?

Czy wygoda idzie w parze z Ekologią?

Adrian Koźlik |

Jsme zaměstnaní lidé. Podobná rutina každý den. Domov, práce, obchod, domov, práce... Kvůli málo času saháme po pohodlných řešeních. Jednorázové sáčky, igelitové tašky, plastové lahve... Ne vždy si uvědomujeme, kolik plastů každý den vyprodukujeme. To jsou obrovské částky. V Polsku vyrobíme v průměru 29 kilogramů plastu na osobu a rok. Podle odhadů se recykluje pouze 5-10 procent plastů na světě. Více než 30 procent plastů končí na skládkách. Zhruba jedna třetina odpadu však končí v oceánech. Většina tohoto materiálu zkrátka končí tam, kde rádi relaxujeme, v lese, na plážích a v oceánech. V Tichém oceánu, který vědci nazývají sedmým kontinentem, se vznáší masa odpadků. Je to smutný pohled. Plastem škodíme sobě, zvířatům a všemu kolem nás. Jak se ale můžete vzdát tak pohodlného materiálu? Existují názory, že být Ekem je těžké a nepříjemné. Je to pravda?

Jak nahradit všemožné reklamy a „cvaky“?

Papírové a bavlněné tašky jsou stále populárnější. Bavlněné tašky jsou pohodlné a praktické. Jsou ekologické a opakovaně použitelné. Bavlněné tašky mají dlouhou životnost. Mohou být použity v různých situacích. Při nakupování, do školy, do práce a dokonce i na ven. Sáčky vyrobené z bavlny se navíc rychle rozkládají, tedy od 1 do 5 měsíců.

Co když zapomeneme doma bavlněnou tašku?

Buďme upřímní, každý občas na něco zapomene. V takové situaci by se zdálo, že řešení neexistuje a že si musíte koupit igelitový sáček. Existuje jiná možnost? ANO. V obchodech si stále častěji můžeme koupit papírové sáčky . Jedná se o další skvělou plastovou náhradu. Jsou pohodlné, častokrát použité a šetrné k naší planetě. Rozložení papíru trvá v průměru 6 měsíců.

Opakowania ekologiczne

Jak zabalit ovoce, zeleninu a pečivo?

Těžko si představit nákup ovoce a zeleniny bez tzv. „sbírání". Lze je nahradit Zero Waste sáčky . Jsou vyrobeny z bavlněné síťoviny, díky které poskytují výrobkům přístup čerstvého vzduchu. Jejich další velkou výhodou je to, že jsou opakovaně použitelné.Kam tedy zabalit chleba?Tento problém lze vyřešit používáním bavlněných sáčků.

Kde jinde používáme plastové obaly?

Nezapomínejme na plastové lahve na vodu. Kupujeme to v balení a každá lahvička pak končí v košíku. Jak se s tím vypořádat? Zde se hodí opakovaně použitelné filtrační láhve . Pokud takovou láhev máme, nebude potřeba kupovat vodu v obchodech. Ušetříme tak nejen peníze, ale především budeme produkovat méně odpadu, který otravuje nás i naši krásnou Planetu.

Dá se tedy skloubit komfort a praktičnost s ekologií?

Samozřejmě. Bavlněné i papírové sáčky můžeme použít mnohokrát. Mají praktické každodenní použití. Bavlněné sáčky Zero Waste mají dlouhou životnost. Lze je použít pro balení zeleniny, ovoce a chleba. Tyto Eko-balíčky zabírají málo místa, takže je snadno můžeme mít vždy u sebe, ať je dáme do kabelky nebo do auta. Ve většině případů jsou náklady na tyto produkty jednorázové a přinesou dlouhodobé výhody. Stojí za to připomenout, že bavlněným sáčkům trvá rozklad 1 až 5 měsíců, papírovým asi 6 měsíců, zatímco běžnému igelitovému sáčku se rozloží asi 400 let!

Dá se podle vás skloubit komfort s ekologií?

Zanechat komentář