Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Co koupit na Valentýna 2023? Seznamte se se zajímavými nápady.

Co kupić na walentynki 2023? Poznaj ciekawe pomysły.

Adrian Koźlik |

Víš, že…

První valentýnský dárek byl zaslán v 15. století. V roce 1415 poslal středověký princ Charles nádhernou báseň své ženě, když byl uvězněn v Tower of London.

Nyní, když sváteční shon utichl, oficiálně obracíme zrak k dalšímu velkému dni v našich kalendářích: Valentýnu.

Valentýn se slaví 14. února téměř po celém světě. V tento den bychom se chtěli vyzpovídat a poděkovat našim blízkým za jejich přítomnost, to vše ve jménu sv. Miláček! Kdo je tento tajemný světec? Nebo možná hledáte inspiraci na letošní dárek k Valentýnu? Jste na správném místě!

Historie Valentýna

Den svatého Valentýna 2023 Odkud se vzal Valentýn? Historie tohoto svátku – a historie jeho patrona – je zahalena tajemstvím. Víme, že únor byl dlouho oslavován jako měsíc romantiky a Valentýn, jak ho známe dnes, obsahuje stopy křesťanských i starořímských tradic, ale kdo byl svatý Valentýn a jak se stal spojován s tímto starověkým obřadem?

Abychom se dozvěděli o původu tohoto svátku, měli bychom se seznámit s postavou svatého Valentýna, který podle legendy žil jako kněz v Římě ve 3. století. Když Claudius II. došel k závěru, že svobodní muži jsou lepšími vojáky než ti, kteří jsou ženatí s rodinami, zakázal manželství. Svatý Valentýn, který si uvědomil nespravedlnost tohoto nařízení, je tajně udělil, za což byl později popraven.

Původ Valentýna můžeme hledat i v římském pohanském svátku. Po řadě rituálů se všechny dívky a mládenci sešli na nádvoří u velké urny, do které ženy umístily svá jména. Pak si muži vylosovali jméno a se svou „nakreslenou“ milenkou se na rok spárovali.

Ve středověké Francii a Anglii se všeobecně věřilo, že 14. únor je začátkem období páření ptáků, což tuto myšlenku ještě posílilo.

Symboly Valentýna

Srdce – symbol lásky, ukazuje nepřesný anatomický tvar orgánu, kterým je srdce. V minulosti se věřilo, že srdce je část těla zodpovědná za paměť a rozhodování.

Amor - Amor je často zobrazován na valentýnských přáních jako roztomilé, baculaté miminko s lukem a šípem. V řecké mytologii je zobrazován jako rozpustilý bůh lásky. Věřilo se, že vzbuzuje lásku zlatými šípy a zášť olověnými šípy.

Růže - Každá barva růže symbolizuje něco jiného, ​​např. červená růže odráží romantiku, lásku, krásu a odvahu. Červená růže bez trnů navíc znamená lásku na první pohled. Květina je skvělý nápad na dárek k Valentýnu .

Dárky na Valentýna – objevte inspirativní nápady!

  • 1. Dárková krabička

prezent na walentynki Nemůžete se rozhodnout? Vytvořte dárkovou krabičku pro svou drahou polovičku! Můžete je vyrobit jednobarevné nebo přibalit věci, které vám ji připomínají. Bude to perfektní dárek na Valentýna .

  • 2. Polštář s potiskem

Měkký a praktický, skvělý dárek na Valentýna! Jedinečné vzory a vtipné nápisy vaši polovičku jistě osloví.

  • 3. Hrnky

Je něco lepšího než chutná káva z vašeho oblíbeného hrnku? Ujistěte se, že vaše zamilovanost může zažít toto potěšení.

  • 4. Tašky s potiskem.

Obliba bavlněných tašek s potiskem v posledních letech vzrostla. Valentýn je také vhodnou příležitostí k jejich obdarování.

Valentýnský dárek nemusí být drahý, bez ohledu na to, jaký dárek své zamilované dáte, nejdůležitější je, aby pocházel přímo od srdce a s upřímnými úmysly. Valentýn je krásný svátek a ideální příležitost, jak vyznat své skryté city.

Nevíte, jakou obálku vybrat na Valentýna? klikněte zde

Zanechat komentář