Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

DTG tisk - výhody a nevýhody

Drukowanie metodą DTG- wady i zalety

Adrian Koźlik |

Hned na začátek se sluší vysvětlit, co znamená zkratka DTG. Pochází z anglického jazyka, DTG - tedy Direct to Garment, je technika potisku přímo na oblečení . Jedná se o relativně novou tiskovou techniku, která si rychle získala obrovskou popularitu. Má to spoustu výhod, ale má to i své nevýhody. Začněme od začátku a podívejme se, jak DTG tisk vypadá...

Jak vypadá proces tisku DTG?

Samotný název tento proces prozrazuje. Při tisku přímo na oděv se na látku aplikují digitální vzory. Inkousty se nanášejí přímo na materiál, což umožňuje plnobarevné tisky. Při procesu není nutné používat přenosový papír, což výrazně snižuje celkové náklady na tisk. Stojí za zmínku, že neexistuje žádná jiná metoda, která by tak přesně reprodukovala složité detaily vybrané grafiky v tak široké škále barev. DTG tiskárny fungují velmi podobně jako běžná domácí tiskárna. Rozdíl je v tom, že místo obyčejného papíru poskytnete například bavlněný sáček. To znamená, že kromě ceny vybrané položky a inkoustu jsou náklady na přípravu tisku velmi nízké. DTG tisk nevyžaduje přípravu tiskové matrice, což umožňuje dokončit objednávku již od 1 kusu. Tisk lze provést i ve stejný den. Jedná se o jednokrokový proces, stačí zaslat grafický návrh a po jeho schválení se můžete ihned pustit do realizace! Za zmínku také stojí, že tisk DTG používá bílé inkousty, což je v případě alternativních metod vzácné.

Výhody tisku přímo na oděv (DTG) Tašky s potiskem DTG

DTG tisk má mnoho výhod. Nyní je představím v několika dílčích bodech:

  • Vysoká přesnost barev
  • Nízké náklady na přípravu tisku přímo ovlivňují vysokou dostupnost.
  • Lze jej použít pro projekty, které vyžadují extrémní detaily.
  • Potisk je velmi odolný. Potisky se snadno neloupou a barvy neblednou příliš rychle, protože inkoust je absorbován přímo látkou.
  • Technika DTG je extrémně rychlý proces, který umožňuje dokončit objednávku ještě ve stejný den!
  • DTG tisk je šetrný k životnímu prostředí. Tisky vyrobené touto metodou spotřebují výrazně méně inkoustu a vody.
  • Je možné tisknout na barevné materiály

Vady tisku DTG

Jako každá metoda tisku. Tato metoda má také několik nevýhod. Zde jsou:

  • Příliš nízká ziskovost s vysokými výdaji. Důvodem je nižší rychlost tisku oproti alternativním metodám.
  • Omezení na typ tkanin. DTG tisk je možný na látky obsahující minimálně 50 % bavlny.
  • Někdy může předúprava způsobit nepředvídatelné skvrny, které jsou viditelné až po získání konečného produktu.
  • U velkých zakázek není možné snížení nákladů.

Pro koho je DTG tou správnou volbou?

Výběr tiskové techniky není jednoduchý. Je důležité stanovit si priority a udělat kompromis v některých otázkách. Potisk přímo na oblečení bude vynikající volbou, pokud vám záleží na vysoké reprodukci barev a detailů. Tato metoda je ideální pro jednorázové výrobní série s malým množstvím. DTG je metoda považovaná za nejekologičtější ve srovnání s alternativními tiskovými technikami . Pokud vám tedy záleží na ochraně životního prostředí, volba této metody bude tou nejlepší volbou. Hledáte firmu, která Vám vyrobí tašku s potiskem, logem či jinou grafikou dle Vašeho výběru vyrobenou metodou DTG? Kontaktujte nás , na tiskoviny se specializujeme již 12 let.

Zajímají vás další tiskové techniky? V dalším příspěvku se dozvíte více o technice zvané sítotisk!

Zanechat komentář