Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak obalové společnosti podporují Ukrajinu během války?

Jak firmy z branży opakowań wspierają Ukrainę w trakcie wojny?

Adrian Koźlik |

Na konci února 2022 se svět dozvěděl o brutální ruské invazi na Ukrajinu . Ceny ropy a plynu vyletěly do nebes a jsou nejvyšší za poslední roky! Může za to slabší export z Ruska do Evropy. Části ekonomiky v Evropě a dokonce i ve světě jsou na pochybách. Naštěstí mnoha společnostem není téma války lhostejné a své působení v Rusku postupně přerušují. Jsou i firmy, které kvůli situaci na okupované Ukrajině musely dočasně přerušit své působení v této zemi. Z těchto důvodů trpí především civilisté a zaměstnanci firem, kteří mají s rozhodnutími úřadů pramálo společného. Nyní si položme otázku, jak můžeme v této věci pomoci?

Vybírejte produkty vědomě

Nejdůležitější je vědomě si vybírat produkty, které kupujeme. Stojí za to podporovat společnosti solidární s Ukrajinou, ty, které stáhly své operace z Ruska. Příkladem takové společnosti je německá skupina Messe Dusseldorf Group wojna na Ukrainie a branża opakowań pozastavila činnost ve federaci a norská kartonážní společnost Elopak musela navíc zavřít své pobočky na Ukrajině, ale nadále platí svým zaměstnancům mzdy. Opakem takového jednání jsou společnosti, které se stále nestáhly z ruského trhu, např. Mendi, společnost vyrábějící vlnitou lepenku, dosud se nestáhla z Ruska, ze kterého generuje 12 % svých tržeb, a také se stáhla z provozu. z Ukrajiny, konkrétně ze Lvova. Obalový průmysl není jen o výrobcích, ale také o veletrzích a akcích. Příkladem je Tarsus Group, která kvůli problémům s dodavatelským řetězcem přesunula veletrh LABELEXPO Europe pro průmysl tisku etiket a obalů na 11. – 14. září 2023. EPIC (European Packaging Institutes Consortium) vydalo prohlášení o plné podpoře Ukrajině v této těžké době. Kromě toho vyzývá členské země ke spolupráci ve jménu vzájemného respektu a spolupráce založené na přátelství. Neodsuzuje však Rusy pracující v obalovém průmyslu, kteří nesouhlasí s politikou vlády. Navíc, pokud jde o obalový průmysl, je důležitá otázka nízkohustotních fólií, kvůli kterým je na ruské ropě závislých velké množství zemí. Pokud se situace na naší východní hranici nezlepší, může nastat ekonomická krize, která vyústí ve zvýšení dovozních sazeb.

Problém s importem papíru

Mezi Evropou a Ruskem probíhal velký transport papíru a lepenky. Kvůli kontrole na hranicích to nemůže být tak rychlé jako dříve. Jaké materiály související s obalovým průmyslem se dováží z Ukrajiny a které z Ruska?

Ukrajina:

-3/4 exportovaného papíru a lepenky míří do Rumunska, Chorvatska a naší země
- převážně lepenka, balicí papír, sanitární papír a papír pro domácnost.

Rusko:

-700 tisíc tun papíru a lepenky se vyváží do Evropské unie;
-Polsko představuje celých 8 % této praxe
-většina produktů jsou obalové typy, zejména vlnitá lepenka (hlavní součást kartonových krabic)

Naše role je zde velmi důležitá, měli bychom se dívat na to, u které společnosti objednáváme a co podporujeme. Nejde jen o obalový průmysl, ale o každý jiný obor, každý malý krůček lze využít k dobrému účelu. Stojí za to podporovat ty podniky, které se zaměřují na svobodu a nezávislost dříve nezávislé země. Kromě toho se vyplatí věnovat pozornost certifikovaným sbírkám a organizacím sbírajícím peníze nebo produkty, protože i přes obrovskou tragédii je na světě mnoho podvodníků. Nenechte se zmást, používejte pouze prověřené výrobce a distributory . Pro ukrajinské občany je to velmi těžké období. Mnoho z nich muselo opustit své domovy a zemi. Nenecháme je samotné. Od prvního dne války jsme solidární a snažíme se pomáhat i sebemenším způsobem, pokračujme v tom!

Zanechat komentář