Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak se vyrábí papírové kelímky? Podívejte se na to hned!

Jak produkuje się kubki papierowe? Sprawdź już teraz!

Adrian Koźlik |

Víš, že..

V Austrálii a na Novém Zélandu se papírovým kelímkům říká „papírové kelímky“ a jejich tvar je odlišný od jiných zemí. Mají více kuželovitý tvar, aby připomínaly tradiční porcelánové šálky.

kubki papierowe

Během posledních let se papírové kelímky staly jedním z nejoblíbenějších každodenních produktů po celém světě. Nabízejí pohodlné a praktické řešení pro lidi, kteří potřebují rychlý a snadný způsob, jak vypít horký nápoj nebo studený nápoj na cestě do práce, školy nebo univerzity. Přestože se papírové kelímky zdají praktické a pohodlné, jejich používání může mít vážné důsledky pro životní prostředí.

Výroba papírových kelímků je složitý proces, který vyžaduje specializované znalosti a zkušenosti. V tomto článku poskytneme obecný popis tohoto procesu.

Od stromu ke kelímku – výrobní proces papírových kelímků

Papírové kelímky se skládají z několika vrstev papíru, z nichž každá má svůj specifický účel. První vrstvou je vnitřní vrstva, která je zodpovědná za ochranu kelímku proti vytečení a umožňuje bezpečné pití. Tato vrstva je vyrobena z papíru pokrytého polyethylenem, který je voděodolný a nepropustný pro kapaliny. Další vrstvou je vrstva lepidla, která spojuje vnitřní stranu s vnější vrstvou kalíšku. Tato vrstva je obvykle vyrobena z lepidla na bázi bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu. Vnější část papírového kelímku je nejčastěji dekorativní, dodává kelímku vzhled a estetiku. Může to být plnobarevný potisk nebo jednobarevný vzor.

Proces výroby papírového kelímku začíná přípravou papíru. Papír, který bude k výrobě kelímků použit, musí splňovat řadu požadavků, jako je pevnost, pružnost a voděodolnost. Vyrábí se obvykle z dřevité buničiny nebo recyklovaného papíru. Poté se zpracuje do rolí, které se odesílají do výrobních strojů.

Výrobní stroje na výrobu papírových kelímků se skládají z několika pracovních stanic. Na prvním stanovišti se papír pokryje polyethylenem, který tvoří vnitřní vrstvu kelímku. Poté papír protéká následujícími stanicemi, kde se nanášejí lepidla a dekorativní vrstvy. Na konci procesu se papír nařeže do tvaru kelímku a okraje se tepelně zataví, aby se zajistilo těsné utěsnění. Hotové papírové kelímky se pak balí a přepravují k zákazníkům.

Při výrobě papírových kelímků je důležité udržovat vysokou úroveň kvality a šetrnost k životnímu prostředí. To vyžaduje použití ekologických materiálů a výrobních postupů, které minimalizují dopad na přírodní prostředí. Příkladem tohoto přístupu je použití recyklovaného papíru a lepidla na bázi bramborového nebo kukuřičného škrobu, které je šetrnější k životnímu prostředí než tradiční lepidla na bázi syntetických pryskyřic.

Výhody a nevýhody papírových kelímků

Nevýhody papírových kelímků:

  • kubki papierowe 1. Ekologie – papírové kelímky jsou většinou jednorázové a vytvářejí velké množství odpadu.
  • 2. Recyklace – Papírové kelímky vyžadují speciální recyklaci, která není vždy všude dostupná.
  • 3. Obtížnost při získávání – papírové kelímky je často obtížné získat zpět kvůli obsahu tekutin a zbytků potravin.
  • 4. Nedostatek izolace – papírové kelímky neizolují teplo tak dobře jako termohrnky nebo sklenice, což může způsobit nepohodlí při pití horkých nápojů.
  • 5. Krátká doba použití - papírové kelímky jsou vzhledem ke své jednorázovosti určeny ke krátkému použití, což může vést k časté výměně a vzniku ještě většího odpadu.

Výhody papírových kelímků:

  • 1. Nízká cena – Papírové kelímky jsou obvykle levnější než keramické kelímky nebo sklenice.
  • 2. Snadná přeprava – Papírové kelímky jsou lehké a snadno se přepravují, takže jsou ideální na večírky, pikniky a další venkovní akce.
  • 3. Personalizace – Papírové kelímky lze snadno přizpůsobit tak, aby vyhovovaly specifickým potřebám zákazníků, díky čemuž jsou ideální pro podniky a další organizace.
  • 4. Bezpečnost – papírové kelímky jsou zdravotně nezávadné, protože neobsahují škodlivé chemikálie.
  • 5. Flexibilita – Papírové kelímky se dodávají v různých tvarech, velikostech a barvách, takže jsou ideální pro různé potřeby a příležitosti.

Chcete se dozvědět více o papírových kelímcích? Klikněte zde !

Zanechat komentář