Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak vyrobit adventní kalendář? Průvodce krok za krokem

Jak zrobić kalendarz adwentowy? Poradnik krok po kroku

Adrian Koźlik |

Víš, že..
Největší adventní kalendář na světě má rozlohu 857 m2 a nachází se v Lipsku . Každý den až do Vánoc se otevírají dveře s vánočními výjevy. Čekání na svátky je časem úvah a příprav. Účelem adventního kalendáře je umocnit radost při čekání na Vánoce, ale byla to jeho role od začátku?

Příběh malého chlapce, který se nemohl dočkat Štědrého dne

KALENDARZ ADWENTOWY DIY V roce 1902 byl poprvé vytištěn adventní kalendář s čísly od 13 do 24, připomínající hodiny. Historie tohoto unikátního nápadu ale zřejmě sahá až do roku 1851. V domácnostech se tehdy věšel obraz související se svátky a příchodem Spasitele nebo se každý den až do Štědrého dne zapalovala jedna svíčka.

S tvorbou adventního kalendáře souvisí i příběh extrémně netrpělivého chlapce . Jistý tiskař se totiž jako malý kluk nemohl dočkat Vánoc, a tak jeho maminka nakreslila na karton 24 čísel a dovnitř dala podlouhlé piškoty. Do Vánoc mohl sníst každý den jednu sušenku. Zajímavé je, že oním klukem byl Gerhard Lang a když vyrostl, začal vyrábět kalendáře se sladkostmi . Od té doby, tedy v roce 1930, se začala velmi dynamicky rozvíjet myšlenka adventního kalendáře. Vznikaly různé varianty kalendářů, a to i ručně vyráběné vynikajícími umělci.

Nyní má adventní kalendář také různé podoby, např. v některých regionech se jako „okna“ v kalendáři používají zdobené domy, večer se lidé scházejí u konkrétního domu, zpívají tam koledy a tráví čas se sušenkami a šálkem čaje.

Adventní kalendář – udělejte si sami!

Internet a média nám poskytují mnoho příležitostí k nákupu krásných adventních kalendářů , ale pro zpestření pošmourných listopadových večerů si můžete sami připravit kalendář naplněný vším, co chcete!

Nápadů na výrobu adventního kalendáře každým rokem přibývá. Zde jsou ty nejzajímavější, které jsme našli:

  • Papírové pytlíky

Sníte o rustikálním adventním kalendáři? Používejte malé papírové sáčky. Dále budete potřebovat provázek, kolíčky na prádlo a barevný papír nebo hotová čísla k nalepení. Sáčky naplňte překvapeními, poté je zalepte páskou, aby provázek pevně držely a přilepte číslicemi, navíc můžete sáčky libovolně ozdobit a nakonec adventní kalendář zavěsit na viditelné místo. Místo papírových sáčků můžete použít i malé plátěné sáčky, výhodou tohoto řešení je možnost využití kalendáře v dalších letech s dalšími překvapeními.

  • Obálky

Barevné obálky naplněné dárky rozzáří každý pokoj a jistě zaujmou i nejmenší členy domácnosti. Nalepte 24 barevných obálek s čísly a naplňte je sladkostmi. Jednoduchý a velmi efektní adventní kalendář .

  • Papírové krabice

Chcete zabalit o něco větší věci a bojíte se, že se vám nemusí vejít do kalendáře? Používejte kartonové krabice různých velikostí! Zabalte dárky, ozdobte krabičky a nalepte na ně čísla.

Chcete se dozvědět více o tom, jak ozdobit krabici? klikněte zde

kalendarz adwentowy torebki Whisky, šperky a kosmetika – jedinečné adventní kalendáře

  • Adventní kalendář s whisky

Old&Rare Whisky je adventní kalendář věnovaný znalcům nápojů. Je vybavena nejoceňovanějšími lahvemi whisky, proto stojí přibližně 1000 PLN. zloté.

  • Adventní kalendář se šperky

Značka Beeley vytvořila adventní kalendář inspirovaný královským palácem v Bakewellu. Jeho 24 oken je vyplněno luxusními šperky, což činí jeho cenu 2 500 PLN. fumts.

  • Adventní kalendář s kosmetikou

Slavné kosmetické značky se každý rok snaží vytvořit ten nejkrásnější adventní kalendář naplněný jejich ikonickými produkty. Krabičky naplněné krémy, líčidly a pečujícími produkty jsou perfektním dárkem pro vás nebo vaše blízké.

Adventní kalendář je krásnou tradicí čekání na svátky. Vytvořte si vlastní nyní!

Zanechat komentář