Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak vyrobit háčkované ozdoby na vánoční stromeček? Krok za krokem

Jak zrobić ozdoby choinkowe na szydełku? Krok po kroku

Adrian Koźlik |

Víš, že…

Nejdelší háčkovaný řetízek je dlouhý 130 km! V roce 2008 věnovala Francouzka Anne Vanier-Drüssel 5 měsíců práce vytvoření tohoto úžasného monumentu.Háčkování je velkým koníčkem pro každého, kdo se zajímá o oblečení, látky a design. Nemusíte hned překonat světový rekord, ale může to být zábavná, kreativní a velmi obohacující činnost. Využijte své dovednosti a vytvořte jedinečné vánoční ozdoby .

Příběh tajemného háčku.

háčkované ozdoby na svátky Slovo háčkování pochází z francouzštiny a doslova znamená háček. Abychom se však dozvěděli, jak se moderní háčkování plně rozvinulo, měli bychom se vrátit do dob venkovských měst, kde pastýři pásli svá stáda poblíž. Právě oni začali používat trojúhelníkové kusy dřeva s háčkem na konci k vytváření koberců, košíků a dokonce i ozdob na vánoční stromeček .

Koncem 70. let se háčkování stalo velmi slavným, zejména v Americe. Babiččiny čtverce, jak se nazývaly prvky sloužící k vytvoření jedinečných vzorů, přitahovaly pozornost tehdejší společnosti. Přispěli také k revoluci na módním trhu.

A jaké je to teď?

Háčkování se neustále vyvíjí a v průběhu let výrazně vzrostl počet publikací o této technice a blogů, kde najdete háčkované vzory. Na internetu nám poskytuje vzory oblečení, kabelky a dokonce i ozdoby na vánoční stromeček ! Navíc dnes v módě často najdeme háčkované akcenty. V roce 2020 vyvolal obrovskou vlnu zájmu o háčkování koncert Harryho Stylese, respektive jeho svetr z kolekce JW. Anderson. Mnoho zimních kolekcí je navíc inspirováno háčkovanými vzory.

Jak začít s háčkováním? Naučte se základy!

Háčkování není těžké! Použijte je k uvolnění stresu nebo relaxaci po náročném dni v práci. Postupem času budete moci své výrobky používat jako dekorace, oblečení a dokonce i ozdoby na vánoční stromeček . Chcete-li se naučit háčkování, na začátku budete potřebovat: háček, přízi a sešit nebo sešit. Nejdůležitější je zvládnout řetízek, pak dvojité háčkování a poloviční háčkování. Vezměte si na pomoc někoho, kdo háčkuje - umožní vám to získat znalosti rychleji. Pokud někoho takového nemáte, žádný strach, můžete se naučit háčkovat sami!

Představujeme video, které obsahuje všechny základní informace a sdělení, která vám umožní se této dovednosti naučit.

Háčkované ozdoby na vánoční stromeček - Udělejte to sami!

háčkované ozdoby na vánoční stromeček Háčkování vlastních dekorací je skvělý způsob, jak začít s ručně vyráběnou sváteční tradicí. Naučte se krok za krokem, jak vytvořit jednoduché háčkované ozdoby na vánoční stromeček.

Vánoční ozdoby jsou docela shovívavé, pokud jde o výběr příze, takže můžete použít jakýkoli typ.

  • 1. Vánoční stromky s bambulí

Mimořádně originální a snadno vyrobitelné vánoční stromky k zavěšení. K jejich výrobě potřebujete znát pouze základní vazby (řetízek, jednoduché háčkování, navinuté jednoduché háčkování, prokluzové háčkování). Přívěsky na vánoční stromeček háčkované 3 mm mají cca 13 cm.

  • 2. Sněhová vločka

Trochu obtížnější vzor se však bude hodit jako ozdoba na vánoční stromeček a potěší vaše hosty i ostatní členy domácnosti.

  • 3. Řetěz na vánoční stromeček

Vytvořte si jedinečný řetěz a použijte jej jako ozdobu na vánoční stromeček nebo jako dekoraci do vašeho interiéru!

1 komentář

Poprosze wzory

Dominika ,

Zanechat komentář