Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak vyrobit ozdoby na vánoční stromeček z papíru? Krok za krokem

Jak zrobić ozdoby choinkowe z papieru? Krok po kroku

Adrian Koźlik |

Věděli jste, že... Největší a nejnavštěvovanější veletrh vánočních ozdob se koná v Bavorsku, přesněji v Mnichově. Vyberte si perfektní vánoční ozdoby z více než 150 stánků!

Zvyk vánočního zdobení stromků pochází z předkřesťanských dob, k nám se však vánoční zdobení stromků dostalo poměrně nedávno. Zpočátku si mnoho domácností vyrábělo vlastní ozdoby na vánoční stromeček ze slámy, vyfouknutých vajíček, dokonce i šišky nebo ořechy, ve 20. století si lidé začali kupovat cukroví na ozdobu vánočních stromků. Dodatečně zde byly složitě zdobené skleněné cetky a tzv andělské vlasy, tedy dlouhé proužky různých barev.Dnes máme na výběr spoustu vánočních ozdob ve specifických barvách a tvarech, díky kterým se nám krásně zdobí vánoční stromky.

Symbolika vánočních ozdob.

ozdoby choinkowe Každá ozdoba vánočního stromku má svůj individuální význam, souvisí především s tradicí. Zde je několik z nich.

  • Cetka

Cetka je ozdoba vánočního stromu , která symbolizuje kontinuitu života. Před Vánocemi můžeme vidět ozdoby zdobené na mnoho způsobů.

  • Pták

Každý z nás si pamatuje scénu z filmu „Kevin Alone in New York“, když si v obchodě koupí dva ptáky a na konci filmu je dá chovateli holubů. Ptáček jako ozdoba na vánoční stromeček je symbolem štěstí a radosti a jsou posly míru a lásky.

  • Jablko

Rajská jablíčka zavěšená na vánočním stromku měla přinášet krásu a zdraví, ale také zdraví, život a lásku. Živá jablka vídáme na vánočních stromcích viset jen zřídka, protože se častěji volí umělé nebo ovocné ozdoby.

  • Vánoční stromeček špice

Vrchol vánočního stromu symbolizuje Betlémskou hvězdu, která vedla Tři krále do stáje. Tato dekorace vánočního stromku měla navíc zajistit, aby se členové domácnosti bezpečně vrátili domů.

Vánoční ozdoby – udělejte si sami!

  • Řetěz na vánoční stromeček

Tato jedinečná ozdoba vánočního stromku díky své jednoduchosti nevyžaduje velkou zručnost a navíc na stromečku vypadá krásně. Stačí slepit silnější proužky papíru a vytvořit tak řetěz. Podívejte se na náš blogový příspěvek a naučte se další metody!

  • Vánoční ozdoby ze slaného těsta

Slané těsto připravíme tak, že do mísy nasypeme sklenici mouky, půl sklenice soli a přidáme vodu, aby se slané těsto snadno vytvořilo. Poté skleničkou vytvořte kruhový tvar a ozdobte jej dle libosti. Poté můžete počkat 2 dny, než směs sama uschne, nebo ji vložit do trouby na 50-75 stupňů asi na hodinu.

  • Papírové vánoční ozdoby

Vystřihněte 3 kolečka různých velikostí a barev, poté je slepte a pomocí stuhy vytvořte přívěsky.

  • 3D sněhová koule vyrobená z papíru

Originálně vypadající papírová sněhová koule ozdobí váš vánoční strom tím správným způsobem. Podívejte se na toto krátké video a potěšte své blízké.


  • ozdoby choinkowe Postarejte se o své vánoční ozdoby a naučte se je skladovat.

K ochraně ozdob na vánoční stromeček poslouží jakákoliv kartonová krabice naplněná vatou nebo starými novinami . Na internetu však najdete i další návrhy. K těm nejzajímavějším patří nádoba na vánoční ozdoby . Je k dispozici v různých variantách s oddělenými přihrádkami. Plastové a také vyrobené z látky, vypadají esteticky a nezabírají mnoho místa, bezpečně ukládají ozdoby na vánoční stromeček.

Takovou nádobu si můžete vyrobit i sami. Připravené kartonové krabice s nalepenými kelímky stačí vložit do plastové nádoby s víkem, která poslouží jako oddělovače.

Zanechat komentář