Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak zavěsit houpací síť na strom? Dáme vám tip!

Jak zawiesić hamak na drzewie? Podpowiadamy!

Tomasz Woźniak |

Houpací síť je skvělá věc pro večerní relaxaci po náročném dni. Pro efektivní odpočinek byste však před nákupem měli věnovat pozornost několika faktorům, které mají obrovský vliv na používání houpací sítě . V tomto článku si představíme typy zahradních houpacích sítí , místa, kam je zavěsit a jak si na cestách udělat čas pro sebe.

Typy houpacích sítí

Vzhledem k tomu, jak chceme zahradní houpací síť používat, se před jejím pořízením vyplatí seznámit se s typy dostupnými na trhu. Níže jsou uvedeny nejoblíbenější možnosti zákazníků.

Zahrada

Pokud si chcete po dlouhém dni odpočinout, vyplatí se vybrat zahradní houpací síť. Jsou vyrobeny z odolných materiálů, které jsou odolné vůči povětrnostním vlivům. Existuje také mnoho zahradních modelů přizpůsobených typu upevnění, zde jsou některé z nich:

Závěsný

Jedná se o tradiční variantu houpací sítě , kterou je potřeba na obou koncích připevnit ke sloupům nebo stromům. Je obtížné vstoupit, ale více se potápíme, což zajišťuje větší bezpečnost při používání.

S břevnem

Jde o typ houpací sítě, ve které jsou na obou koncích materiálu příčky. Díky tomuto řešení je materiál neustále napnutý, což zabraňuje jeho sbalení dovnitř. Tento typ zahradní houpací sítě nás neomezuje v pohybu.

Provazník

Lanová houpací síť je díky své otevřené struktuře stále oblíbenější. Perfektní na pláž nebo k bazénu, kde je pro pohodlné používání rozhodující prodyšnost.

Turista

Ideální na cestování díky malým rozměrům, vejde se do každého batohu. Na rozdíl od klasických houpacích sítí mají praktické montážní systémy. Často se jedná o nylonové houpací sítě . Lze je také použít jako ochranu před deštěm nebo jako náhradní kryt.

Singl

brazilský

Brazilská houpací síť , častěji nazývaná houpací křeslo, je perfektní volbou, pokud se rádi houpete. Liší se také tím, že jako jediná umožňuje odpočinek v pololehu.

Dvojitý a rodinný

kolumbijský

Tento typ zahradní houpací sítě je díky svým rozměrům častěji nazýván jako houpací postel. Jsou vyrobeny velmi solidně, takže se do nich vejde více osob. Je to ideální řešení pro větší rodinu.

Houpací síť s moskytiérou 

Tento typ houpací sítě je často vybírán pro lesní túry. Houpací síť s moskytiérou účinně chrání před komáry a jiným nežádoucím hmyzem. Poslouží i doma, kdy nejraději trávíte čas v houpací síti pozdě večer.

Druhy materiálů

Jedním z klíčových aspektů, které musíte před koupí dokonalé houpací sítě zvážit, je materiál, ze kterého je vyrobena, aby bylo používání co nejpohodlnější a co nejdelší.

Padákové hedvábí

Jedná se o výjimečně lehký, pevný a rychleschnoucí materiál. Tato houpací síť je ideální pro pěší turistiku, ale nezapomeňte, že není tak vzdušná jako bavlněná varianta.

Bavlna

Jedná se o nejčastěji volený materiál při nákupu houpací sítě . Stvořeno pro dlouhou relaxaci. Jsou vzdušné, takže jsou ideální variantou v teplých dnech, ale vyžadují větší péči. Bavlněná houpací síť není dostatečně odolná proti vlhkosti, proto se musí častěji prát a skladovat v suchu.

Polyester

Jedná se o velmi odolný materiál, takže bude dobrou volbou pro venkovní použití. Nevyžadují velké využití, takže polyesterová houpací síť bude ideální volbou pro lidi, kteří vyžadují minimální údržbu. Je třeba si uvědomit, že polyester je méně propustný než bavlna a může být méně měkký na dotek.

Jak zavěsit zahradní houpací síť ?

Aby bylo možné houpací síť správně používat, stojí za to věnovat pozornost několika aspektům, které jsou nezbytné pro správnou instalaci.

Dva pevné upevňovací body

Najděte dva pevné body, ke kterým připevníte houpací síť . Mohou to být sloupy, stromy nebo speciální stojan na houpací síť . Vzdálenost mezi body by měla být mezi 3-5 metry v závislosti na délce houpací sítě .

Lana a pásy

Připevněte lana nebo popruhy ke sloupkům nebo kolem stromů ve výšce 1,5 metru. Upravte jej podle svých preferencí. Ujistěte se, že jsou pevné a bezpečné. Lana by měla být uvázána tak, aby houpací síť visela pod úhlem přibližně 30 stupňů od horizontály pro pohodlí a stabilitu.

Bezpečnostní

Před použitím zkontrolujte, zda jsou všechna upevnění pevná a stabilní, abyste předešli zbytečným pádům. Buďte obzvláště opatrní, když houpací síť používají děti. Nezapomeňte, že houpací síť nesmíte zavěšovat příliš vysoko nad zem a vyhýbat se místům vystaveným silnému větru nebo jiným nebezpečím.

Suma sumárum, při výběru houpací sítě , která bude vyhovovat všem vašim potřebám, si musíte určit její typ a materiál, aby bylo její používání čiré potěšení a mohla vám sloužit dlouhá léta. Při montáži houpací sítě je nejdůležitější bezpečnost. Ujistěte se, že úchyty jsou pevné a stabilní a jejich výška je vhodná.

 

Zanechat komentář