Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jsou nekompostované papírové talíře šetrnější k životnímu prostředí než plastové?

Czy niekompostowane talerzyki papierowe są lepsze dla środowiska od plastikowych?

Adrian Koźlik |

V dnešní době se mnoho lidí snaží dbát na životní prostředí a volí ekologické výrobky, jako jsou papírové talíře, ale i kelímky a příbory. To dokazuje vysoké povědomí moderní společnosti.

Vzhledem k tomu, že jako spotřebitelé udáváme trendy svým chováním, řada firem se rozhoduje vyrábět a prodávat papírové nádobí.

Papírové talíře jsou mimořádně oblíbené jak mezi běžnými zákazníky, tak v gastronomii.

Pokud přemýšlíte, které talíře budou pro životní prostředí lepší – nekompostované papírové nebo plastové, odpověď na tuto otázku najdete v dnešním článku!

Jaké jsou použití papírových talířů?

Papírové talíře jsou skutečně univerzální a využijete je na mnoho způsobů.

talerzyk papierowy Zde je několik nápadů, jak je používat:

  • Večírky a recepce - papírové talíře se často používají na večírcích a recepcích jako alternativa ke klasickým keramickým nebo skleněným talířům. Snadno se používají a po použití se nemusí mýt, stačí je vhodit do příslušného koše.
  • Práce - na pracovištích s omezeným časem, jako jsou stánky s jídlem, jsou papírové talíře ideálním řešením. Pomáhají vám šetřit čas a usnadňují údržbu.
  • Pikniky a kempování - papírové talíře jsou velmi praktickým řešením během pikniků, kempování nebo jiných výletů na čerstvý vzduch, kde je obtížné vzít s sebou keramické nebo skleněné nádobí.
  • Catering – v cateringu jsou papírové talíře vhodným řešením, protože je lze po použití snadno vyjmout z místa konání akce a nemusí se mýt a převážet zpět do kuchyně.
  • Pro děti - papírové talíře jsou pro děti ideálním řešením, protože se nemusíte bát, že je rozbijete nebo poničíte. Jsou lehké a snadno se používají.

Proč zvolit papírové talíře?

Existuje mnoho důvodů, proč zvolit papírové talíře místo plastových. Hlavním důvodem je samozřejmě péče o životní prostředí, ale stojí za to věnovat pozornost i dalším výhodám:

  • Pohodlí - nelze popřít, že papírové talíře se jednoduše používají. Po použití se nemusí prát, což šetří čas a energii.
  • Hygiena – jelikož jsou papírové talíře jednorázové, jsou i hygienické. Stačí je po použití vhodit do příslušného odpadkového koše a je to!
  • Praktičnost - nelze upřít, že papírové talíře jsou lehké, a proto se snadno skladují a přepravují.

Druhy papírových talířů

Na trhu je dostupných mnoho druhů papírových talířů , my se však zaměříme na ty nejoblíbenější.

  • Kulaté papírové talíře – zákazníci nejčastěji volí, protože jejich tvar je velmi elegantní a pohodlný. Také nejvíce připomínají tradiční keramické talíře.
  • Obdélníkové papírové talíře – tento typ podnosů se často používá při různých typech venkovních setkání, jako jsou grilování a táboráky.

Za zmínku také stojí, že papírové talíře se dodávají v různých barvách. Nejčastěji se však můžeme setkat s bílými a hnědými, protože se jedná o neutrální barvy.

Prosakují papírové talíře?

Vzhledem k tomu, že papírové talíře jsou obvykle pokryty speciálním nátěrem, nemusíte se bát, že by vytekly.

Je však vhodné pamatovat na to, že pokud talíře obsahují velké množství tekutin nebo jídla s velkým množstvím omáček, tuku nebo oleje, hrozí riziko promočení talířů.

Pokud vás zajímá, zda můžete ohřívat papírové talíře v mikrovlnné troubě, klikněte zde !

Kde koupit papírové talíře

Papírové talíře se staly velmi oblíbeným produktem, takže je můžete koupit na mnoha místech.

talerzyk papierowy Níže jsou uvedena místa, kde je můžete zakoupit:

  • Supermarkety – papírové talíře různých tvarů a velikostí najdete prakticky v každém větším supermarketu.
  • Obchody s potravinami - Papírové talíře najdete ve většině obchodů s potravinami v jednorázové sekci.
  • Prodejny párty dekorací - v tomto obchodě určitě najdete perfektní papírové talíře, které se budou hodit k jakémukoli tématu vaší párty.
  • Internetové obchody – zde máte opravdu obrovský výběr. Stačí si najít důvěryhodného prodejce a ten jistě splní vaše očekávání.

Pokud chcete zjistit, kde ještě papírové talíře najdete, klikněte sem

Jsou nekompostované papírové talíře šetrnější k životnímu prostředí než plastové?

Nekompostované papírové talíře nejsou plně ekologické, protože nejsou biologicky rozložitelné a je obtížné je ekologicky zlikvidovat.

Tyto papírové talíře také vyžadují mnoho energie a přírodních zdrojů k výrobě, přepravě a skladování, což rovněž přispívá k negativnímu dopadu na životní prostředí.

Pokud tedy chcete používat papírové talíře, vyplatí se vybírat takové, které jsou kompostovatelné nebo biologicky rozložitelné, což znamená, že je mohou mikroorganismy přirozeně rozložit, například kompostováním. Můžete tak snížit negativní dopad na životní prostředí a zvýšit šance na udržení naší planety v dobrém stavu pro další generace.

Zanechat komentář