Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Kam vyrazit na dovolenou do města v červnu? Podívejte se na levné nabídky!

Gdzie na city break w czerwcu? Sprawdź tanie propozycje!

Tomasz Woźniak |

Červen je speciální měsíc, který otevírá sezónu turistického šílenství a nespočet příležitostí pro ty, kteří chtějí poznávat svět. Patříte-li do této skupiny, jednou z nejlepších alternativ budou jistě městské pobyty – krátké, několikadenní výlety do nejkrásnějších evropských měst za atraktivní ceny. Přemýšlíte, kam v červnu vyrazit na levnou dovolenou do města? Připravili jsme seznam nejzajímavějších návrhů, které vás jistě inspirují!

Proč je červen ideální čas na přestávku ve městě?

Červen je zvláštní měsíc, který začíná turistické šílenství. To je čas, kdy všichni chceme poznávat nová místa, užívat si teplo letního slunce a zažít nezapomenutelná dobrodružství. Proto jsou v tomto období mezi cestovateli tak oblíbené city breaky , tedy krátké výlety do největších evropských měst. Proč se v červnu vyplatí vyrazit na výlet do města?

Optimální povětrnostní podmínky

Červen je měsícem, kdy je v Evropě mimořádně příznivé počasí. Dny jsou dlouhé a teploty jsou příjemné - ne příliš horké, ale dostatečně teplé na to, abyste si užili procházku rušnými ulicemi. Perfektní podmínky k tomu, abyste mohli volně prozkoumávat všechna zákoutí města, obdivovat jeho kouzlo a vychutnávat si místní chutě.

Menší davy turistů

Červen je obdobím, kdy turistická sezóna teprve nabírá na obrátkách. Na rozdíl od vrcholícího léta nejsou města ještě přelidněná a ty nejdůležitější atrakce lze navštívit v klidnější atmosféře. Je to skvělá příležitost užít si kouzlo míst, která mohou být v létě přeplněná.

Atraktivní ceny

Při rezervaci zájezdu v červnu můžete počítat s příznivějšími cenami než v hlavní sezóně. Letenky, ubytování a vstupenky jsou často levnější, což vám umožní naplánovat si ekonomičtější a zároveň nezapomenutelnou procházku městem.

Barcelona - architektonický svátek

Barcelona je město, které zaujme především svou mimořádnou architekturou. Díla Antoniho Gaudího, jako je slavná Sagrada Familia, jsou skutečnými skvosty, kterých se turisté nemohou nabažit. Červen je skvělý čas na obdivování těchto krás bez davů. Navíc si v tomto období můžete užít relax na krásné pláži Barceloneta, která je mezi návštěvníky tohoto katalánského města mimořádně oblíbená.

Madrid – hlavní město plné kouzla

Madrid, i když o něco méně zřejmý než Barcelona, ​​překvapuje také bohatstvím památek a atrakcí. Najdete zde mimo jiné: impozantní královský palác, rušné náměstí Plaza Mayor nebo slavný stadion Estadio Santiago Bernabeu. Červen je ideální čas na objevování kulturní a zábavní stránky španělské metropole.

Lisabon - město sedmi kopců

Lisabon, hlavní město Portugalska, je město plné kouzla a charakteru. Úzké křivolaké uličky, malebné čtvrti jako Alfama a působivé památky, jako je hrad sv. Štěpána. Jiří, přilákat davy turistů. Červen je ideální čas navštívit toto kouzelné místo a vychutnat si místní portugalskou kuchyni.

Řím – věčné město

Řím, nazývaný Věčné město, je skutečnou pokladnicí historie a kultury. Koloseum, Forum Romanum, Pantheon a Svatopetrské náměstí jsou jen některé z mnoha atrakcí, které by měl každý vidět na vlastní oči. Červen je obdobím, kdy si můžete vychutnat kouzlo tohoto mimořádného místa bez davů lidí.

Paříž – hlavní město lásky

Paříž, nazývaná hlavním městem lásky, je jedním z těch míst, které by měl každý alespoň jednou za život navštívit. Eiffelova věž, Arc de Triomphe, Champs Elysées – to vše tvoří jedinečné kouzlo tohoto města. Červen je ideální čas pocítit tuto kouzelnou atmosféru a znovu objevit Paříž.

Méně zřejmá, ale stejně okouzlující města pro dovolenou

Přestože jsou výše uvedené metropole nepopiratelnými turistickými giganty, stojí za zvážení i návštěva méně zřejmých, ale stejně fascinujících míst pro městskou přestávku. Zde je několik návrhů:

Lublaň - tiché a klidné hlavní město Slovinska

Ljubljana, hlavní město Slovinska, je okouzlující, tiché a klidné město, které potěší svým kouzlem. Zde se můžete ponořit do tradiční kultury Slovinců a v květnu se zde koná jedinečný hudební festival „Druga godba“. To je perfektní volba pro dovolenou v červnu, kdy město ještě nezaplavují davy lidí.

Záhřeb - chorvatský klenot

Záhřeb, hlavní město Chorvatska, je místo plné kouzla a charakteru. Katedrála Nanebevzetí Panny Marie, palác Bana a jezero Jarun jsou jen některé z mnoha atrakcí, které čekají na návštěvníky. Červen je skvělý čas, kdy si můžete vychutnat místní kuchyni a objevit okouzlující zákoutí tohoto města.

Bologna - italská hostina pro mlsné jazýčky

Bologna, malebné město v Itálii, je opravdovým svátkem pro jazýčky. Zde můžete ochutnat nejznámější italská jídla, jako jsou boloňské špagety, a obdivovat četné památky, včetně: Bazilika sv Petronius. Červen je ideální čas ponořit se do této kulinářské a architektonické oázy.

Praktické tipy na dovolenou ve městě v červnu

Při plánování dovolené ve městě v červnu se vyplatí pamatovat na několik praktických záležitostí, abyste si zajistili nezapomenutelný výlet.

  • Rezervace předem – Vzhledem k rostoucí oblibě výletů do města v tomto období se vyplatí rezervovat si let a ubytování s dostatečným předstihem. Vyhnete se tak stresu z hledání volných termínů na poslední chvíli.
  • Sbalte se lehce – Pamatujte, že dovolená ve městě je krátký výlet, takže si s sebou nemusíte brát příliš mnoho věcí. Vyberte si pouze oblečení a doplňky, které potřebujete k volnému pohybu po městě.
  • Používejte veřejnou dopravu – Chcete-li ušetřit čas a peníze, seznamte se se sítí veřejné dopravy ve městě, které navštěvujete. Metro, autobusy a tramvaje jsou často nejpohodlnější a nejrychlejší způsob dopravy.
  • Nezapomeňte na roaming – Pokud plánujete využívat internet a navigaci během městské přestávky , nezapomeňte si aktivovat roaming nebo zakoupit datový balíček v Evropské unii. To vám pomůže vyhnout se neočekávaným nákladům.

Zanechat komentář