Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Které fóliové obaly jsou recyklovatelné?

opakowania foliowe

Adrian Koźlik |

Recyklace obalů je mimořádně důležitým aspektem ochrany životního prostředí. V posledních letech hraje v povědomí společnosti stále důležitější roli segregace a recyklace fóliových obalů . Ne všechny fóliové obaly jsou však recyklovatelné . V tomto článku se dozvíte, jaké fóliové obaly lze recyklovat a proč je to tak důležité.

Co jsou kurýrní fólie?

kurýrní balení fólie Fóliový obal je obal vyrobený z pružného a lehkého plastu zvaného fólie. Jsou široce používány v různých průmyslových odvětvích a sektorech, jak v potravinářském průmyslu, tak v kosmetickém, farmaceutickém a logistickém průmyslu. Fóliové obaly se vyznačují vysokou životností, odolností proti vlhkosti, světlu a mechanickému poškození. Díky svým vlastnostem jsou často vybírány pro přepravní obaly používané v e-commerce průmyslu a mnoha internetových obchodech.

Balení a recyklace fólií

Recyklace plastových obalů je jedním z důležitých aspektů péče o přírodní prostředí. Proces recyklace zahrnuje obnovu a opětovné použití surovin z odpadu, včetně fóliových obalů . Recyklace fóliových obalů má mnoho výhod, včetně:

  • Snižuje spotřebu přírodních surovin, jako je ropa, ze které se fólie vyrábí.
  • Snižuje množství odpadu, který končí na skládkách a znečišťuje životní prostředí.
  • Omezuje emise škodlivých látek do ovzduší, které vznikají při výrobě nových obalů.

Ne všechny fóliové obaly jsou však recyklovatelné. Správné třídění a výběr vhodných obalů je zásadní pro zajištění účinného procesu recyklace .

Které fóliové obaly jsou recyklovatelné?

kurýrní balení fólie Fóliové obaly , které jsou vhodné k recyklaci, jsou na obalu označeny příslušnými symboly. Nejčastěji používaným symbolem je trojúhelník s číslem uvnitř, které označuje typ materiálu, ze kterého je obal vyroben. V případě fóliových obalů jsou nejběžnějšími symboly:

  • Symbol s číslem 2 - HDPE (vysokohustotní polyethylen): Fóliové obaly vyrobené z tohoto materiálu jsou nejběžnější a nejsnáze se recyklují . Lze je použít k výrobě nových fóliových obalů , pytlů na odpadky, trubek atd.
  • Symbol s číslem 4 - LDPE (nízkohustotní polyethylen): Fólie vyrobené z tohoto materiálu jsou také recyklovatelné. Lze z nich vyrábět stretch folie, pytle na odpadky, kurýrní obaly atd.
  • Symbol s číslem 5 - PP (polypropylen): Fóliové obaly vyrobené z tohoto materiálu lze také recyklovat . Lze z nich vyrábět fólie, obaly na potraviny atd.

Stojí za zmínku, že fóliové obaly vyrobené z jiných materiálů, jako je PVC nebo PET, nejsou vhodné k recyklaci a měly by být řádně odděleny.

Jak správně třídit fóliové obaly?

Správná segregace fóliových obalů je zásadní pro efektivní proces recyklace. Nezbytné jsou vhodné značky na obalech a jejich správné oddělení. Pro správné oddělení fóliových obalů dodržujte níže uvedená pravidla:

  • Zkontrolujte označení na obalu: Ujistěte se, že fóliový obal má příslušné označení, např. symboly s číslem 2, 4 nebo 5. Pokud ano, znamená to, že obal je recyklovatelný.
  • Vyprázdněte obal: Před vhozením obalu do koše se ujistěte, že je prázdný. Balení se zbytky jídla nebo tekutinami může bránit procesu recyklace .
  • Zmačkat obal: Abyste ušetřili místo v recyklačním koši, zmačkajte fóliový obal tak, aby zabíral co nejméně místa.
  • Umístěte obal do vhodné nádoby: Vložte plastový obal do plastové nádoby v souladu s označeními a doporučeními místních úřadů.

Proč je důležitá recyklace fóliových obalů?

Recyklace fóliových obalů má mnoho výhod pro životní prostředí a společnost. Zde je několik důvodů, proč je recyklace fóliových obalů při výběru obalů tak důležitá:

  • Ochrana životního prostředí: Recyklace fóliových obalů pomáhá snižovat množství odpadu, který končí na skládkách a znečišťuje životní prostředí. Recyklace plastových obalů navíc snižuje potřebu těžit nové suroviny a snižuje emise škodlivých látek do atmosféry.
  • Úspora surovin: Proces recyklace umožňuje získat suroviny z fóliových obalů a znovu je použít při výrobě nových obalů. Díky tomu se snižuje spotřeba přírodních zdrojů, jako je ropa.
  • Podpora oběhového hospodářství: Recyklace fóliových obalů je důležitým prvkem oběhového hospodářství, ve kterém se mnohonásobně využívají suroviny. Díky tomu se vytváří udržitelnější ekonomický model, který generuje pracovní místa a podporuje ekonomický rozvoj.
  • Vzdělávání a společenské povědomí: Recyklace plastových obalů přispívá ke zvýšení povědomí veřejnosti o ochraně životního prostředí a udržitelném rozvoji. Vzděláváním a informováním veřejnosti o recyklaci je možné změnit spotřebitelské návyky a podporovat ekologičtější chování.

Recyklované plastové obaly

Recyklace fóliových obalů je důležitým krokem v péči o přírodní prostředí. Vhodné třídění a výběr recyklovatelných kurýrních obalů jsou zásadní pro efektivní proces recyklace. Je vhodné pamatovat na označení na obalech a vhodné fóliové obaly oddělit, aby bylo zajištěno jejich opětovné použití a sníženo množství odpadu. Recyklace fóliových obalů má mnoho výhod, jako je ochrana životního prostředí, úspora surovin a podpora oběhového hospodářství. Proto se vyplatí jednat v souladu se zásadami recyklace a podporovat proces recyklace fóliových obalů.

Zanechat komentář