Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Valentýna za 3..2..1!

Walentynki za 3..2..1!

Adrian Koźlik |

Jako každý rok touto dobou začíná valentýnské šílenství. Valentýn, slavený 14. února, je jedním z nejoblíbenějších dnů v roce. Je to svátek pro všechny zamilované. Drobné dárky, milá gesta a zvláštní atmosféra odlišují tento den od ostatních. Jak se však ukazuje, Valentýn má kromě mnoha svých příznivců i velkou skupinu odpůrců. Mnoho lidí považuje tento den za marketingový trik a záminku k vydělávání peněz. Láska a laskavost vůči milované osobě by se podle jejich názoru měla projevovat po celý rok. Milujete lidi po celý rok, nejen 14. února. Je na tom hodně pravdy, mnoho firem na Valentýna vydělává. Tento svátek má však delší historii, která si zaslouží určitou pozornost.

Odkud se vzal Valentýn?

Má se za to, že svátek svatého Valentýna má svůj původ ve starověkých křesťanských a římských tradicích. V dávných dobách se slavil svátek zvaný Lupercalia. Byl to den plodnosti, slavil se 15. února. Teprve příchod křesťanství do Evropy změnil Lupercalia na křesťanský svátek, totiž na svatého Valentýna. Byl to biskup, římský mučedník, který prováděl tajné svatební obřady pro vojáky. Za vlády Claudia II platil zákaz sňatků pro mladé muže. Jejich cílem bylo plně se soustředit na boj. Biskup Walenty se nemohl dívat na zoufalství milenců, a tak se rozhodl, že to udělá v rozporu se zákonem. Bohužel jeho aktivity rychle vyšly najevo a biskup byl popraven. Přesné datum jeho úmrtí je 14. února 270. Biskup se díky své činnosti stal patronem Dne zamilovaných. Datum není náhodné, je to den smrti svatého Valentýna

Jaký dárek vybrat na Valentýna?

Rozdávání dárků začalo v 17. století v Anglii. Teprve v 90. letech se tento zvyk dostal do Polska. Jak se ukazuje, vybrat dárek pro tuto příležitost není tak jednoduché. Co dát svému milovanému k Valentýnu? Chcete-li potěšit svého blízkého, stačí darovat symbolický dárek. Mělo by to být něco, co vám bude připomínat osobu, od které jste to dostali. Skvělým nápadem je v této situaci hrnek s věnováním, milostným citátem nebo prostým prohlášením „Miluji tě“. Praktický dárek vám bude každý den připomínat pocity toho, kdo vám ho daroval. V naší nabídce nechybí ani hrnky pro páry! To je naprostý hit, pokud jde o dárky na Valentýna! Velmi dobrým nápadem bude i bavlněná taška s citátem, vtipným textem nebo valentýnskou grafikou . Perfektním dárkem bude i tričko s potiskem. Speciálně vybraná grafika, nápis nebo fotografie vytištěná na tričku vaši polovičku jistě překvapí! Nebo snad polštář pro zloděje peřin a chrápajícího chlapa? Darujte dárky nejen tomu druhému! Proto jsme pro vás připravili speciální sety! Naše nabídka zahrnuje mimo jiné hrnky a polštáře pro páry. Ekonomickým řešením bude nákup dárkových sad. Příklad sady obsahuje: Valentýnský hrnek, polštář a bavlněnou tašku - za skvělou cenu!

Existuje mnoho nápadů! Pamatujte, že je to všechno o paměti a gestech! Pokud nemáte nápad na dárek k Valentýnu pro někoho blízkého, navštivte náš web! Určitě si něco vyberete!

Prezent na walentynki

Výrobce dárků na Valentýna - Allbag

Několik zajímavých faktů o Valentýnu:

• Zvyk posílat milostné pohlednice zahájili Britové.
• A co lidé, kteří nemají s kým slavit? Svobodní slaví svátek svatého Valentýna 14. února.
• Jen ve Spojených státech se každý rok na Valentýna prodá 200 milionů růží!
• V České republice se Valentýn slaví dvakrát ročně! 14. února a 1. května.
• V Japonsku ženy dávají dárky mužům.
• Valentýna zmínil William Shakespeare v "Hamletovi".
• Nejdražší dárek, který kdy byl dán na Valentýna? Byl to dar miliardáře Aristotela Onassise operní pěvkyni Marii Callasové. Bohatý muž jí dal milostnou kartu ze zlata. Byl zdoben diamanty, safíry a brilianty. Dárek byl zabalen do norkové kožešiny

Zanechat komentář